Dette er nytt i Type­Script 4.2

ForrigeUke: Nye TypeScript, best practices i React med TypeScript, midtstille ting i CSS og nødhjelp for deg som savner å sitte på kafè å jobbe.

Forrige uke var uken for onboarding til native-apps 📲, lanseringen av dogehouse 🐶 og et iskaldt bad 🥶 som varmet sjela mi ️❤️.

Og 6 102 ting skjedde i frontend-verdenen!

Ny versjon av Typescript

Tidlig forrige uke gikk versjon 4.2 fra release-kandidat til fullverdig versjon så nå kan man for alvor ta i bruk en helt flunkende ny versjon med flere ganske nyttige features.

Du kan nå bruke …rest hvor som helst i tupler, der man tidligere kun har hatt muligheten til å gjøre dette helt i slutten av tupler:

let foo: [...string[], number];
foo = [123];
foo = ["Dette", "funker", "også", 123];

Man kan også markere destrukturerte variabler i arrays som ubrukte:

const [_first, second] = getValues();

Helt logiske greier altså! 😊

Verd å nevne til slutt er også smartere type-alias og hvorfor kompileren inkluderer enkelte filer er nå helt selvforklarende.

Best practices i React med Typescript

Ble du også så gira på å teste ut det helt nye i Typescript, men er litt som meg og blir fort usikker på hva som er best, preferred, eller bare helt ok- practice i React med Typescript? 🤷

Da kan jeg tipse om at egghead.io tipser om en god guide til best practices for både å sette opp og utvikle React-prosjekter med Typescript.

Midtstille ting i CSS? 📏

Det å midtstille ting i CSS syns jeg enten er lett, eller veldig kronglete. 🥴

Kanskje gammelt nytt, men jeg har i hvert fall rukket å google meg fram til den samme guiden 3 ganger i løpet av samme uke.

Ellers? Blir det litt stille på hjemmekontoret?

Hvis du savner å sitte på kafè å jobbe, kan du nå gjenskape lyden av din favoritt-bar(ista) mens du sitter å jobber!

That’s that! 👋