Dette er nytt i Styled Components

ForrigeUke: Styled Components 5, nyheter i React DevTools, moro for designsystem-nørds og Lee Byron om internetthistorie.

📸: Element5 Digital / Unsplash
📸: Element5 Digital / Unsplash Vis mer

Dette var uken for en biblioteksvits 📚, en interessant quiz ☑ og en helt savage Eivind Trædal. 😵

Og 11 373 ting skjedde i React-verdenen!

Stronger Faster Styled Components 👩🚀

Det populære CSS-in-JS-biblioteket Styled Components slapp versjon 5 etter en god stund i beta.

Denne versjonen er både en god del mindre og raskere enn forrige versjon, og den eneste breaking changen er at du nå må være på en versjon av React som støtter Hooks (16.9). Den pillen klarer du å svelge.

En annen liten, men betydelig forbedring er at DevTools-opplevelsen nå blir mye bedre! Nå slipper du nemlig å se på en haug med “mellom-komponenter” som trengtes for å få blant annet theming til å fungere — det er hva jeg kaller hverdagslykke, det!

Jeg kan forøvrig informere dere om at karen bak Styled Components — Max Stoiber — er 23 år gammel. La den synke inn.

Livskvaliteten øker i React DevTools

Utviklerverktøyene til React er utrolig flotte, men det er vel alltids rom for forbedring. En ting som har irritert meg litt er at navnene til custom hooks ikke gjenspeiles i DevToolsa — frem til nå!

Nå ser det nemlig ut som om man bruker litt callstack-crawling (eller noe) for å finne ut navnene på de forskjellige hooksa, og vise dem for bedre kontekst:

Moro for designsystem-nørds

Jeg er en designsystem-nørd. Jeg har vært med å lage et par også da, så det skulle kanskje bare mangle. Forrige uke var en bra uke å være en designsystem-nørd i!

Kommandolinjeverktøy for designsystemer
Først ut var Intuit med sitt nye Design Systems CLI — et kommandolinjeverktøy for å scaffolde ut nye designsystemer, komponentbiblioteker, pakker og det som ellers er — komplett med byggsystem, dokumentasjon og typer.

Du kan lese mer om CLI-en og om det er noe for deg her.

«Designsystemer er et litt ullent ord.»

Sjekkliste for designsystemer
Designsystemer er et litt ullent ord. Det er liksom et komponentbibliotek, men samtidig så mye mer. Lurer du på om det du har er et komponentbibliotek eller et designsystem? Da kan denne sjekklisten være for deg!

En mann med det noe avanserte navnet Arda Karacizmeli har samlet noen kumpaner og samla en rekke ting du burde inkludere eller tenke på når du lager et designsystem.

Sjekk det ut på no-nonsense-domenet designsystemchecklist.com

Lee Byron prater om internetthistorie

Lee Byron jobbet hos Facebook i en årrekke, og har masse innsidekunnskap om hvordan React ble til. Om du vil ta et lite dypdykk i React-historien, så kan jeg anbefale deg to ting — se talken hans fra ReactConf 2019, og høre denne ukens episode av The React Podcast.

Her er talken:

Og her er podcasten.

Det var det vi hadde denne uken! Sees igjen neste uke 👋