Forrige uke var uken for store avsløringer.
Det startet med at Solbergs nye regjering prydet landets aviser 📰, før artistene som skal kjempe om å representere Norge i årets MGP ble avdekket🎤.
Da det gikk mot helg fikk vi endelig vite at Truls Svendsen venter ei litta jente 👶 og at håndballgutta faktisk er som oss andre — de tar seg en øl etter seier de og🍺.
Enable all the hooks!
Det har vært mye snakk om hooks en stund nå. For de av dere som ikke har noe forhold til hooks eller vet hva det er, kan dere lese om dette på React sine sider.
Hooks er for øyeblikket i alpha og selv om mange gleder seg til å ta fingrene fatt, har nok de fleste ventet til det kommer ut i en stabil versjon. Er du én av de, trenger du ikke vente lenge nå. Denne uken ble nemlig pull requesten som aktiverer hooks godkjent, merget og gjort klar for release.
Dan Abramov kom også med et liten avsløring om når de ser for seg at denne releasen kommer ut 🙌. Det er bare å glede seg med andre ord:
I’d like to think we’ll release within two weeks
— Dan Abramov (@dan_abramov) 19. januar 2019
Når vi snakker om hooks og han Dan…
Dan Abramov har vært aktiv på bloggfronten denne uken. I en bloggpost går han nærmere inn på hva som for eksempel gjør at useContext() er en hook, mens Context.Provider ikke er det.
“Er dette noe jeg må vite?” tenker kanskje du, men som han selv skriver:
«You don’t need to think about any of this to be productive with React!»
Uansett er dette fin lesing for å få et større innblikk i hooks og hva som gjør dette til en bra greie👏.
Slik bruker du nye React Hooks
Bug-O 🐛
Abramov har også skrevet om hva han ser etter når han skal skrive eller velge et API — the Bug-O notation.
For dere som er glad i algoritmer er nok Big-O notasjon kjent. Big-O beskriver kompleksiteten av en algoritme og hvor treg den blir i forhold til inputen som blir gitt. Bug-O notasjon derimot beskriver hvor mye tid du som utvikler bruker på debugging i forhold til størrelse på kodebasen.
En ganske interessant måte å tenke på debugging spør du meg.
Ny versjon av React Native
Årets første stabile release av React Native er ute. Versjon 0.58.0 inneholder flere endringer. Du kan endelig sette public path til hva du vil, så du kan hente opp statiske filer fra andre mapper enn assets/ og du får støtte for to-veis TLS i WebKit. Android kan nå rejecte et Promise med et argument for ekstra properties og iOS har forbedret lazyloading. Dette, i tillegg til modernisering av core komponenter og bugfikses gjør denne versjonen til en flott liten nyhetspakke.
Selv om denne versjonen akkurat ble sluppet kan det tyde på at man allerede nå burde se frem til neste versjon. Her skal de komme med ytelsesforbedringer som gjør at oppstartstiden omtrent forsvinner!
While I am really excited for this one, I already can't wait for 0.59 that ships with all the work we've been doing around CLI recently! https://t.co/zRBqb0qPhD
— Mike Grabowski (@grabbou) 24. januar 2019
Mens vi venter på stabile hooks
Siden hooks er det hotte🔥 innen React for tiden, tenkte jeg å dele to bloggposter jeg likte godt. Disse ble ikke skrevet <ForrigeUke /> , men siden dette ble en overveiende hooks-post følte jeg det var innenfor 😄
“Why React Hooks, and how did we even get here?” viser oss hvordan man har løst et problem gjennom React-historien. Fra mixins til HoC og render props frem til nå — en ny løsning med hooks. Posten viser hvordan man med dette kan unngå nesting og få en mer deklarativ måte å oppnå til det samme ønskede resultatet.
Den siste posten viser et eksempel på hvor lett det kan være å implementere en kul funksjon for å gjøre en webapplikasjon spennende og litt annerledes. Mer spesifikt med en interaktiv tekstanimasjon laget ved hjelp av hooks.
Det var alt fra meg. Me snakkast! 👋
6 ting jeg IKKE vil drive med i 2019
Dette året unngår jeg rar CSS, tungtvindt kode og serverkonfigurering.