Dette er nytt i Next.js, Flow, TypeScript og DevTools

Og fikk du ikke nok å lese på i jula, kan vi tipse om noen artikler!

📸: Gerold Hinzen / Unsplash
📸: Gerold Hinzen / Unsplash Vis mer

Dette var uken for flom 🚰, hvor folk pynta seg litt for lite til nyttårsaften 🎉, og et nytt norsk band ble oppdaget 🌟.

Og 37.087 ting skjedde i React-verdenen!

Nye releaser! 💥

Hurra! Et nytt år, ny uke, ny ForrigeUke! 🎉 Hva er vel ikke bedre enn å starte uke 1 med enn at React DevTools er på v4.4?

Dette var ikke akkurat en major versjon, med tanke på at det mest relevante var “copy value”-funksjon for Firefox, men jeg klager ikke 🙌. De gir oss også litt andre ting som formatering av regex-uttrykk, shortcut for å se tidligere søkeresultater, og litt bugfiksing av diverse saker og ting. Les mer om endringene her.

Du husker kanskje at vi har nevnt det nye React Profiler verktøyet React teamet driver med også. I desember ga React DevTools-fjes Brian Vaughn en liten teaser på hvordan det kan bli:

Og Brian skrevet en liten bloggpost på hvordan du kan prøve det ut.

Vi gleder oss til å se hva dette kan bli 🤓!

Mer releaser… ✨

Vi forsetter i release-land litt til!

TypeScript har vært på deploy-knappen og gitt oss versjon 3.7 med støtte for optional chaining (❤️), nullish coalescing, assertion funksjoner, og en del andre ting!

Sjekk ut bloggposten for TypeScript-releasen.

Og ikke nok med det, versjon 0.113.0 av Flow har også kommet! De gir oss litt bugfiksing av autocomplete, litt justering av parseren med tanke på type parametere i anonyme klasse-uttrykk, og mer ting du kan lese her.

Next JS har også kommet med en ny versjon! Versjon 9.1.7 gir oss raskere side lasting, optional chaining og coalescing, litt mindre klient-side kjøretid, og mye mye mer:

Les mer om versjon 9.1.7 av Next JS på bloggen deres.

Litt lesestoff 📖

Fikk du ikke nok å lese på i jula så kan vi tipse om noen artikler vi syns er verdt å lese!

Den første er en gjeng som forteller hvordan de forbedret responstiden på et stort cluster med React apper som er server-side-rendered.

Videre gir Kent C. Dodds gir oss en innføring for hva som er forskjellen på å kalle en funksjonell komponent direkte vs. React.createElement.

Og selvfølgelig, hva er vel en ForrigeUke uten å nevne selveste Dan Abramov. Her skriver han om hva han husker fra det siste tiåret, og det er veldig inspirerende å lese.

Dette var alt for den første uken av 2020, vi gleder oss til et nytt år med dere! Vi snakkes neste uke! 👩💻