Dette blir nytt i Create React App 3

ForrigeUke: "The DANK checklist", ny React Native, Create React App 3 og playroom-komponenter.

📸: Ole Petter Baugerød Stokke
📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette var uken for ostekasting 🧀, ekspress-karma 💪og en fantastisk ny AR-feature fra Google 👨💻.

Og 4 895 ting skjedde i React-verdenen!

React Native ute i ny major!

Det må ha vært ganske kjipt å være React Native-utvikler den siste måneden. Mens webutviklerne har fått baske seg med hooks dagen lang, har de ikke vært tilgjengelige i React Native. Før nå.

React Native kom forrige uke ut i versjon 0.59.0, og her er hooks-støtte en av de store nyhetene. I tillegg får Android støtte for en mer moderne versjon av JavaScriptCore — som igjen fører til store forbedringer i ytelse.

React Native-teamet har selvfølgelig en matchende bloggpost, hvor du kan grave deg ned i hva som er med.

The DANK checklist

Jeg tror Dan Abramov har litt lite å gjøre for tiden eller noe, for han spytter ut lange og fantastiske blogginnlegg på rekke og rad. Denne uken skrev han en artikkel om hvordan man kan skrive komponenter med færre bugs, selv etterhvert som appen din vokser.

Den er delt opp i fire deler, som kan oppsummeres med disse fire punktene:

  1. Don’t stop the data flow
  2. Always be ready to render
  3. No component is a singleton
  4. Keep the local state isolated

Eller DANK, slang for “gode saker”, om du vil.

I tillegg til dette tar han et lite oppgjør med linting-regler som omhandler stilvalg — et relativt kontroversielt tema for mange. Uansett — 25 minutter av tiden din er godt investert i denne artikkelen.

Create React App 3 nærmer seg

Det er godt å se at det populære CLI-verktøyet Create React App fortsatt mottar mye kjærlighet. Nå begynner nemlig versjon 3 å nærme seg!

Det ser ikke ut som det er veldig store endringer i denne nye majorversjonen, men de endringene som kommer er sårt tiltrengt. Vi kan blant annet se frem til:

  • Jest blir oppgradert til versjon 24
  • Lint-regler for Hooks og TypeScript-støtte
  • En Babel-plugin som optimaliserer React-apper

Du kan se alt som er på vei inn i 3.0-versjonen på GitHub.

Podcasts! Podcasts! Podcasts!

Ny uke betyr nye podcasts, og denne uken er vi så heldige at vi har tre podcasts til dere!

First off er podcasten til Ken Wheeler og Jared Palmer — The Undefined Podcast. I denne episoden, som forøvrig er deres andre, prater de med React Core teammedlem og generell cool-guy Sunil Pai om litt av hvert egentlig. Anbefalt høring!

Den andre podcasten er egentlig to episoder, men med samme tema og intervjuobjekt. The React Podcast har satt seg ned med Kyle Shevlin, og pratet litt om karriereutvikling — både som junior og senior. Dette har kanskje ikke noe direkte med React å gjøre, men de aller fleste som koder React har nok et forhold til det.

Helt til slutt har vi en podcast fra selveste Facebook — The Diff — som blant annet tar en prat med Dan Abramov og Tom Occhino om React og React Native community-bygging. Spennende saker!

Design for alle flater!

Alle som har utviklet en webside kjenner frustrasjonen med å gjøre ting responsivt. Man hopper fra view til view, endrer størrelser og bytter kontekst oftere en man burde. Heldigvis kan de dagene være omme!

«Definitivt noe jeg skal sjekke ut!»

Australer og OSS-orakel Mark Dalgleish har sammen med sine kolleger laget et fantastisk verktøy for å kunne teste og utvikle komponenter for flere viewports på en gang. De har kalt det playroom, og det lar deg sette sammen komponentbiblioteker til komplette sider på 1–2–3.

Definitivt noe jeg skal sjekke ut på neste prosjekt!

Det var alt for denne uken! Takk for at du leser, og velkommen tilbake neste uke. 👋