Den årlige CSS-in-JS krigen er i gang!

ForrigeUke: Krangling på Twitter, nye Redux-docs og enda mer gull fra Dan Abramov.

📸: Negative Space / Pexels
📸: Negative Space / Pexels Vis mer

Dette var uken for god julestemning 🎄, noen fantastiske designtips 💅, og influencere på gata 📸. Og 5000 ting skjedde i React-verdenen!

Den årlige CSS-in-JS krigen er i gang!

Visse ting kan man nesten stille klokka etter. En av de tingene er den årlige krangelen om konseptet CSS-in-JS, og hvorvidt det er bedre enn vanlig CSS.

Kalaset ble denne gangen startet av SMACSS-oppfinner Snook, som spurte:

New-kid-on-the-block React-teammedlem Sunil Pai tok utfordringen, og skrev en lang oppsummering av hvorfor han mente CSS-in-JS var bedre enn ren CSS.

Les hele artikkelen i denne Gisten!

Den relativt konstruktive debatten som utviklet seg i den tråden, var dessverre ikke indikativ av resten av tech-Twitter.

For en merkelig krangel. 🍿

Nye Redux-docs!

Dokumentasjon er alfa og omega når det kommer til open source. Takket være en rekke fantastiske bidragsytere, deriblant Bekks egne Svein Petter Gjøby, har det ekstremt populære tilstandshåndteringsverktøyet Redux fått seg ny dokumentasjon!

Nå starter dog det store arbeidet med å skrive om den allerede enorme dokumentasjonen til å svare på gjentakende spørsmål enda bedre. En ting de allerede har lagt til er informasjon om hvordan man code-splitter ut reducere (en ganske kul øvelse, faktisk) — ta en titt på den artikkelen her.

To nye artikler fra Dan Abramov!

Som faste lesere muligens har fått med seg, så har React-teamets PR-guru (og gentleman 🎀) Dan Abramov startet en personlig blogg. Denne bloggen tar for seg dypdykk i hvorfor React er som det er, og hvordan visse ting er implementert.

Denne uken har det kommet to nye artikler, som jeg kan anbefale på det sterkeste.

Den første er kort og konsis, og handler om API-design! TL;DR: Optimaliser for at de kan endre seg!

Den andre artikkelen er et dypdykk i hvorfor Hooks må kalles i samme rekkefølge på hver render — på hele 20 minutter! Perfekt for når man akkurat har spist julelunsj og trenger å rekuperere (med litt fagstoff, selvfølgelig).

Ny React-podcast!

The React Podcast har kommet ut med en ny episode, og denne gangen er det react-native-dom-boss Vincent Riemer som blir intervjuet.

De prater om hvordan react-native-dom åpner for ganske spennende muligheter, men også en haug med utfordringer. Verdt en times lytt!

Shameless self-plug: React-julekalender! 🎅

Visste du at det finnes en julekalender med nye React-artikler hver eneste dag frem til julaften? Den finner du på react.christmas!

Jeg og mine fantastiske kolleger skriver om alt mulig rart innen React — og er du lysten på enda mer fagstoff, lager vi faktisk kalendere for både JavaScript, Elm og sikkerhet også!

Det var det for denne uken! Takk for at du leste gjennom, og at du har fulgt oss gjennom året. Vi prates 👋