Debug mest mulig produksjonsnær kode

ForrigeUke: React Conf 2019-programmet, DevTools 4.1.0, tips til debugging, Hooks-råd og visdomsord.

📸: Steinar Engeland / Unsplash
📸: Steinar Engeland / Unsplash Vis mer

Dette var uken for Oslo Maraton 🏃🏻♀️, syke redninger ⚽️ og lokale nyheter 🗞.

Og 290 513 ting skjedde i React-verdenen!

React Conf 2019 program 📅

Den 24. og 25. oktober går Facebooks offisielle React-event — React Conf 2019— av stabelen. Den skal holdes i Las Vegas og i helgen ble programmet sluppet!

Som vanlig er det fullstappet med godsaker fra noen av de mest innflytelsesrike personene i React-verdenen — blant annet hvordan nye Facebook blir implementert med React og Relay, samt talks fra flere i React Core teamet.

Sjekk ut programmet her og gled deg til streams av alle talksa🤩 — om du ikke er vanvittig heldig og skal henge ved bassengkanten til The Westin Lake Las Vegas Resort & Spa med Dan Abramov og co.

DevTools v4.1.0 🛠️

På torsdag kom det ny minor-versjon av React DevTools!

Ved siden av bug fixes kommer denne versjonen ut med en spennende ny feature: nemlig at props/state-editoren støtter å legge til verdier og endre typer.

Happy debugging!

Profiling for Performance ⚡️

Mens vi er inne på DevTools — visste du at en vanlig fallgruve ved profiling er å gjøre det mot development-koden din? Denne koden blir shippet med mange development warnings — som er veldig kjekke 🙏🏻— men som også kan være dyre.

Kent C. Dodds viser i denne bloggposten hvordan du kan debugge mest mulig produksjonsnær kode, slik at du kan teste koden sluttbrukeren faktisk bruker.

I tillegg tar han for seg en annen fallgruve som handler om at du som utvikler debugger på maskiner som sannsynligvis er mye kraftigere enn de fleste som bruker appen.

Not your ordinary Hooks blog post 🎣

Jeg kommer ikke unna en bloggpost om React uten å ta med et lite innslag om hooks.

Amelia Wattenberger har skrevet en litt annerledes, men fantastisk bloggpost om hooks og hva slags mindset man som utvikler bør ha. Hun sikter på å gå fra konseptuell forståelse til å virkelig skjønne hvordan hooks kan være til hjelp.

Hun benytter seg av en side-ved-side layout som sammenligner klasse- og funksjonskomponenter med en lekker hover-animasjon som highlighter “samsvarende” kode. Inspirerende og straight to the point ⭐️

Visdomsord 🐞☝️

Jeg runder av forrige uke med noen visdomsord som du kan huske på neste gang du sitter og river deg i håret over hvorfor koden din ikke fungerer.

Dett var dett forrige uke hadde å by på! Jeg takker for oppmerksomheten og håper du har en strålende dag. På gjenblogg! 🙋🏻