CSS-i-JS med norske Stitches: - Gleder meg til å teste!

ForrigeUke: Nytt CSS-verktøy, "JavaScript: The Hard Parts", komponent-reklame og CSS Grid-guide.

Dette var uken for kreative maskedesign 🔫, en enda mer kreativ feilmelding 🥞, og en typisk div-kråke 🦅.

Og 9 490 000 ting skjedde i frontend-verdenen!

Stitches — et nytt CSS-in-JS-alternativ

Styled Components og Emotion har lenge slåss om å være kongen av CSS-i-JS-haugen — egentlig uten at det er noen særlige forskjeller mellom dem. Så da er det jo moro når eks-Bekker Christian Alfoni og gjengen hans har laget et helt nytt alternativ for de som liker å plassere CSS-en sin ved siden av både logikk og struktur — nemlig Stitches.

Stitches prøver å skille seg ut ved å ha omtrent ingen runtime, og å ha innebygget støtte for såkalte varianter. Tenk på det som at noen har bygget inn muligheten for å ha en grønn, gul og en hvit knapp i biblioteket sitt. Og med automatisk typing blir det attpåtil en ganske upåklagelig utvikleropplevelse også!

Gleder meg til å teste dette ved neste anledning. Det er veldig gøy å se at det fortsatt er nyskapning i CSS-i-JS-verdenen

Er du komponent-drevet?

Om du bygger brukergrensesnitt i dag, så er sjansene store for at du tenker i komponenter. Du lager knapper, som du inkluderer i en seksjon, som du setter sammen med andre seksjoner til en finfin side. Og det er du ikke alene om.

Chromatic, selskapet bak Storybook, har laget en liten reklameside for komponenter, og den synes vi du burde ta en titt på. Der går man gjennom hvorfor komponenter er slik en god ide!

I tillegg til å finne noen gode argumenter til hvorfor du burde bruke komponenter til å bygge brukergrensesnittene dine, så får du også noen gode tips om relevante verktøy og gode ressurser. Sjekk det ut!

JavaScript: The Hard Parts

JavaScript er et spennende språk, og relativt ganske enkelt å komme i gang med. Men er det egentlig noen vanskelige deler igjen til oss som har jobbet med det et par år?

«Men er det egentlig noen vanskelige deler igjen til oss som har jobbet med det et par år?»

Vel — jepp, det er det. Dev.to-tryne Ryan Ameri har laget en helt gratis 17-dels serie om de mer avanserte delene av JavaScript, som selv erfarne har noe å lære av. Her dekkes callbacks, closures, asynkronitet, prototyper og ikke minst klasser.

Det har fått gode skussmål på Reddit, så det er definitivt verdt å gi et forsøk — om du har tid da!

JavaScript: The Snake Parts

Fikk du ikke nok av JavaScripten over, så burde du ta en titt på denne artikkelen. Her bygger man mobil-klassikeren Snake fra bunnen av med god gammeldags vanilje-JavaScript!

Guide til CSS Grid

Synes du CSS Grid er vanskelig fortsatt? Jeg også. Derfor blir jeg veldig glad hver gang noen prøver å forklare meg det.

Her er det nok en kar, som riktignok kaller seg JavaScript Teacher, som gjør sitt beste for å pivote seg selv til CSS Teacher eller noe.

Puns til side — dette er en skikkelig god guide til grids i CSS — som definitivt er verdt et kvarter av tiden din.

Det var det vi hadde denne uken! Tusen takk for at du fulgte med denne uken også! 🤗