📸: Toa Heftiba / Unsplash
📸: Toa Heftiba / Unsplash Vis mer

CRA 2.1.0, React Fire, Storybook 4.0

ForrigeUke: Nå har vi fått TypeScript i Create React App og en helt ny React DOM.

Selveste Sauron gjorde comeback i anledning Halloween 👁️. Mens Ross Edgley kom tilbake i går etter å ha vært ute en tur 🏊. Og 8686 ting skjedde i React-verdenen!

Etter en begivenhetsrik uke 43, ser det ut til at Reactmiljøet denne uken har vært mest opptatt av å fordøye nyhetene fra forrige uke.

Veldig mange har hengt seg opp i Hooks, men det er vel det kroker er til for? 😉

Create React App med TypeScript-støtte

Noe har likevel skjedd. create-react-app@2.1.0 er offisielt sluppet med TypeScript-støtte. Alt som skal til er å endre filene fra *.js til *.ts eller *.tsx. Og for typesjekking må man ha en tsconfig.json. Les mer på Facebooks github-sider.

React Fire 🔥🔥🔥

React Fire er navnet på neste major release av React DOM. Vesentlig reduksjon i bundle-størrelse og forenkling av event-systemet er hva som er på blokken. Og så får vi tilbake class i stedet for className. What’s not to like?

En for historiebøkene 📖

Verdens mest brukte UI utviklingsmiljø er ute i ny major-versjon. Vi snakker om Storybook 4.0. Av nyheter kan nevnes støtte for seks nye såkalte view layers: Ember, MarkoJS, Mithril, HTML, Svelte og Riot. Bygging er forbedret og modernisert med støtte for Webpack 4 og Babel 7. Videre er det lagt til bedre støtte for React Native, theming mm.

Et godt argument for CSS-in-JS?

Nicolas Gallagher har laget en analyse og sammenligning av css i Twitter PWA vs Twitter legacy desktop website. Han vil helt grunnleggende fjerne C-en i CSS. Omtrent som en løve uten tenner altså. Men resultatet ble en reduksjon i mengden css fra 630KB til 30KB. Så han har noen gode poenger, det skal han ha.

Hooks-o-rama 🎣

Og så React Hooks selvsagt. De har bare såvidt blitt introdusert, men for en entré! Det er bare å glede seg til fortsettelsen. Her er en hel haug med lenker fra noen av de flotteste hodene i bransjen vår.

Det var det vi hadde denne uken! Tusen takk for at du tok deg tiden til å lese gjennom hva vi hadde å by på, og velkommen tilbake til neste ukes forrige uke🙂