CLUI: - Framtida for terminaler ser ganske lys ut!

ForrigeUke: Grafisk kommandolinje, slik blir Messenger raskere, flere hooks og ukas podcast.

📸: Ryan Howerter / Unsplash
📸: Ryan Howerter / Unsplash Vis mer

Dette var uken for gøyale grensesnitt 👨🎨 , folk tolker hygiene-tips på hver sin måte 🧼, og morsomme ting skjer når man går på feil versjon av imgur.

Og 55 192 ting skjedde i frontend-verdenen!

Don’t shoot the Messenger ✉️

Messenger skal bli raskere!

Teamet hos Facebook har begynt å rulle ut en ny versjon som skal være bedre på mange måter. De påstår nemlig at den skal være dobbelt så kjapp, med en størrelse på en fjerdedel av hva det var tidligere💥.

Så hvordan klarer de det?

De skriver at ved å totalt skrive om appen, alt fra arkitektur til å bruke native OS har de klart å løse mye av det som gjorde appen treg. Ved å skrive om hele appen gjorde de det mulig å bruke bedre løsninger som har kommet i mobilverdenen siden forrige omskriving av appen. De har tatt en rydderunde på de mange brukergrensesnittene de hadde, og gått blant annet for å holde seg til ett UI i stedet for f.eks 40 (!!!) for å vise kontaktlista. Noen ganger er det kanskje bedre å begynne på nytt?

Jeg gleder meg til å teste!

Ny forrigeUke, flere hooks! 🎣

Mange har kanskje kjent på smerten når man skal validere forms. Og, det er jo alltid spennende å se hvor mange form validation biblioteker som finnes.

Så, hva er vel React versjon 16 uten hooks som tar for seg validering av skjemaer? Versjon 5 react-hook-form kom forrige uke, og allerede kommet med et par patch releaser.

Denne er ikke helt forrigeUke, men jeg tar den med uansett! Har du hørt om beautiful-react-hooks ? Det var egentlig en biblioteket som ble releaset for to måneder siden, men jeg syns det er verdt å ta det opp!

Med praktiske hooks som useMediaQuery , useGeolocation , og useMouse , kan kanskje gjøre hverdagen din lettere? Jeg er ihvertfall gira på å prøve dem ut! Har du vært borte i noen kule hooks, eller laget noen selv? Fortell oss om dem da vel! 😃

Grafisk kommandolinje 🎨

CLUI! Kanskje det mest sjarmerende navnet på et interface jeg har hørt.

Et command line user interface utviklet av repl.it, ble forrige uke omtalt i bloggen dems. De begynte å bygge dette verktøyet, for å møte krav som skalerbarhet, interaktivitet, muligheten for å utforske, og hvordan man tilnærmer seg mulighetene man har for et kommandolinjeverktøy.

Så, ved å åpne mulighetene for å klikke seg rundt i terminalen, få auto-complete på det du skriver og få UI’s på elementer, ser fremtiden for terminaler ganske lys ut.

Ta en titt på demoen under 👇!

Det virker utrolig greit å få det “servert”. Da med tanke på alle veiene man kan ta i terminalen, uten å måtte google hver minste lille ting.

De har open-sourcet noe av koden, om det skulle være interessant!

Ukens podcast-tips 📣

Jeg velger å avslutte denne ukens forrigeUke med et lite podcast tips, om du skulle være interessert! Dan Abramov har vært hos Software Engineering Unlocked og pratet litt!

Sjekk den ut!

Det var ikke en forrigeUke som var stappfull av nye ting, men det var da noe! Vi skrives snart igjen! 👩💻