Bygg en SOME-app på 12 timer med React og Firebase

ForrigeUke: Lange screencaster, herping av apper med context, algebraiske effekter og praktiske Code-plugins.

📸: Caleb Woods / Unsplash
📸: Caleb Woods / Unsplash Vis mer

Dette var uken for sikkerhetsbrudd 🔓, et astronomisk jubileum 🚀 og en ganske treffende gif 💥.

Og 11 688 ting skjedde i React-verdenen!

Algebraiske effekter 🤷

Etter noen måneder med fokus på andre ting, så har React-boss Dan Abramov igjen gitt ut en artikkel via sin blogg overreacted.io.

Denne gangen går han løs på et ganske tungt tema — nemlig algebraiske effekter. Dette er en programmerings-feature som ikke finnes i JavaScript, men som på mange måter konseptuelt implementeres i React.

Det er 15 minutter med spennende — så sett deg ned i solsteika og kos deg!

Bygg en SOME-app på 12 timer ⏰

Siden det er sommerfeire, har du kanskje litt ekstra tid til overs? I så fall kan du ta en titt på denne 12 timers lange screen casten, hvor man bygger en ganske avansert SOME-app basert på React og Firebase.

Jeg har ikke sett den, men det kan være mye god læring for både nybegynnere og proffer. Merk at det brukes noen gamle APIer her (`componentWillReceiveProps` 🙄), så noen ting kan nok løses på bedre måter — men alt i alt er det nok mye spennende å lære her.

Hvordan herpe appen din med context 👎

Etter React kom ut med hooks og sitt nye context-API, så har det blitt veldig populært å droppe tilstandshåndterings-biblioteker Redux. Noen prøver seg tilogmed på å fjerne Redux fra eksisterende apper!

Det viser seg at dette ikke alltid er et smart valg. Antatt franskmann Georges Biaux skriver om hvordan de prøvde seg på å fjerne Redux til fordel for nettopp dette nye Context-API-et. Her går nemlig alt skeis!

En spennende artikkel som belyser hvordan ting kan gå om man ikke passer på. Det skal sies at det er noen optimaliseringsløsninger som ikke brukes i denne artikkelen, så ta det som skrives med en klype salt.

En praktisk VSCode-extension 📈

Visual Studio Code — eller VSCode for oss kjennere — er en av de mest populære frontend-editorene for tiden, og har en haug med gode extensions tilgjengelig for React-utviklere. Nå har det kommet en til som jeg definitivt skal prøve ut fremover.

Etterhvert som React-komponentene dine vokser, kan det være smart å dele de opp i forskjellige filer. Denne extensionen lar deg høyre-klikke en komponent-fil, og gjøre den om til en mappe, uten å ødelegge imports rundt om i prosjektet ditt. Perfekt for mitt bruk — og kanskje også for ditt?

Podcasts i sommervarmen ☀️

Nå er jo solen her, og forhåpentligvis ligger du ute i sola og tæner for harde livet. Da er kanskje ikke tech-artikler noe for deg — men hva med noen gode podcasts?

«Her er det fire fantastisk talentfulle kvinner.»

The LadyBug podcast! 🐞
Noen av mine favorittfolk har slått seg sammen for å lage en ny podcast-serie — nemlig The LadyBug Podcast! Her er det fire fantastisk talentfulle kvinner, som deler både tekniske og karrieremessige råd om alt fra koding til blogging.

Jeg har hørt et par av podcastene deres allerede, og de har imponert i alle sammen. Løp og hør!

React Podcast med Erik Rasmussen ⚛️
React Podcast holder fortsatt koken, og denne uken har de pratet med Final Form-skaper Erik Rasmussen. Det er en spennende prat, der de blant annet prater om hvorfor det kan være vanskelig å tjene penger på open source-prosjekter.

Det var alt vi hadde til dere denne uken! Tusen takk for meg, og velkommen tilbake neste uke!