Bushra (34) fra big data til app-utvikling hos Beining & Bogen

inn/ut: - Dette er min første jobb som apputvikler, forteller Bushra Nazir. 👋

Bushra Nazir jobber nå for Beining & Bogen. 📸: Beining & Bogen
Bushra Nazir jobber nå for Beining & Bogen. 📸: Beining & Bogen Vis mer

Bushra Nazir (34) er ansatt som ny iOS-utvikler hos Beining & Bogen.

Bushra har en mastergrad i informatikk fra Universitetet i Oslo (UiO) i programmering og nettverk.

Før hun kom til Beining & Bogen jobbet hun hos Sintef Digital, med big data for DataBench-prosjektet, finansiert av EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020.

Men i den nye jobben skal hun altså utvikle iOS-apper i Swift.

- Dette er min første jobb som apputvikler. Tidligere har jeg programmert Java på backend, så det å utvikle apper for iOS er en stor endring og et spennende karrieresteg for meg, sier Bushra Nazir om den nye jobben sin.

- Jeg har nylig begynt å jobbe med medlemsappen til Fagforbundet, og er veldig fornøyd med utviklingsmetodikken til Beining & Bogen. Det gir meg som ansatt en systematisk tilnærming til hele prosessen, fra brukerkrav til appdistribusjon.

Beining & Bogen har nemlig gått over til å hovedsakelig bruke paradigmet funksjonell reaktiv programmering når de lager apper.

- Hun har på kort lært seg å kode på en kanskje noe uortodoks måte med tanke på hvordan kode-hverdagen til de fleste andre app-utviklere er, forteller daglig leder Andreas Beining i Beining & Bogen.

- Vi er veldig glade for å ha Bushra som en del av teamet vårt. Bushra lærer fort, og hun har en systematisk og effektiv tilnærming til problemløsning. Hennes kunnskap om backend, big data og analyse vil komme våre kunder tilgode.