Bør du bruke emojier i emnefeltet på e-post?

Skvulp: De mest innovative selskapene i 2020, milepæler i brukergrensesnitt-design, AR copy paste, TikTok i personverntrøbbel.

📸: Emilie Berget
📸: Emilie Berget Vis mer

De færreste som leser Skvulp har opplevd et merkeligere halvår enn det vi nå legger bak oss. Selv om Norge nå forhåpentlig er i ferd med å normaliseres vil noen endringer — ikke minst for bransjen vår — være av varig art. Videomøter og "netthandel har fått en boost som neppe vil falle tilbake til pre-korona-tider.

Smittesporings-appene har bidratt inn i en samtale som er vel så viktig: Hvem skal vite hva om deg? Det er grunn til å tro at vi det kommende tiåret får et langt sterkere vern om vårt digitale privatliv enn vi har i dag. GDPR og EUs kontinuerlige kamp med teknologi-gigantene, Apple som stenger for tredjeparts-cookies og endrer på IDFA, en kontinuerlig, global debatt om for eksempel TikToks personvernsproblematikk — alt peker i retning av økt oppmerksomhet om temaet og påfølgende reguleringer.

På toppen av det kommer et økende press om å regulere ytringer i sosiale medier. En fersk EU-rapport viser at Twitter er dårligst på det.

Noen vil nostalgisk drømme seg tilbake til et uregulert Internett. Langt flere vil ha glede av at noen grunnleggende kjøreregler er på plass.

10 favoritter fra uken som gikk

  1. Websites that spark joy
  2. AR copy paste
  3. Test fonter med wordmark.it og finn logoers fonter med fontinlogo.com
  4. Menus, metaphors and materials: Milestones of user interface design
  5. De mest innovative selskapene i verden i 2020 (Apple tilbake på topp)
  6. Google blew a ten-year lead
  7. Disney’s developed movie-quality face-swapping technology
  8. Police chief: Facial recognition software misidentifies 96% of the time
  9. The first commercial video call took place 50 years ago
  10. Emojis in email subject lines: Advantage or impediment? 👍 👎

Fint og morsomt

Takk for at dere leser Skvulp, og god sommer til dere alle sammen!