Alt om Facebooks nye kryptovaluta

Skvulp: Pluss viktigheten av ambient privacy, klassiske designmanualer og 10 usability-tommelfingerregler.

Denne uken bekreftet Facebook at selskapet utvikler en kryptovaluta. Navnet er Libra. Målet er å gjøre det enkelt å handle på nettet — fortrinnsvis via Facebooks digitale lommebok Calibra — uten transaksjonskostnadene som gjerne er forbundet med å flytte penger over landegrensene.

Libra er en stablecoin. Det vil si at verdien av valutaen knyttes til valutaer som amerikanske dollar, britiske pund og euro, for å unngå at Libra svinger voldsomt i verdi, slik de fleste andre kryptovalutaer har en tendens til å gjøre. Fordelen med et brukervennlig, internasjonalt digitalt betalingsmiddel med lave kostnader er åpenbar.

Men om kjenner litt på ubehaget ved at Facebook nå også skal eie lommeboken din, er du ikke alene. Amerikanske politikere begynte å rasle med sablene umiddelbart, og sentatet kaller inn til høring om Libra. Introduksjonen av Libra vil neppe dempe det økende presset for å splitte opp Facebook.

DN skriver godt om Libra, mens Techchrunch har en veldig god gjennomgang av alt som er verdt å vite. Her er Libras white paper.

Det beste vi har lest denne uken er Maciej Cegłowski, som skriver om “ambient privacy”: Det blir stadig vanskeligere å utføre helt dagligdagse gjøremål uten at de registreres i en database og tjenes penger på. Ytterst tankevekkende.

10 gode om design og teknologi

  1. Klassiske designmanualer
  2. Guide to the best open-source typefaces
  3. Useless — Use less (se ukens logo)
  4. 10 usability heuristics with examples
  5. Ny logo for det spanske postvesenet
  6. Relearn CSS layout
  7. Inspect and modify animations with Chrome’s Animation Inspector
  8. State of CSS 2019
  9. Making personas truly valuable by making them scenario-based
  10. 5 key lessons from “Psychology in Design” to help you advance UX

AI

Business og samfunn

Innhold

Fint og morsomt