20 timer video fra ReactEurope 2019

ForrigeUke: Konferansenytt, autentisering i React-apper, useReducer og vedlikehold av open source-prosjekter.

📸: ReactEurope
📸: ReactEurope Vis mer

Dette var uken for underskriftskampanjer📝, bomringer 🚗 og prinsesser og sjamaner. 👸🏻

Og intet mindre enn 915 082 ting skjedde i React-verdenen!

ReactEurope 2019

Konferansen ReactEurope gikk av stabelen i Paris forrige uke. Der ble det holdt talks og workshops om alt vi digger fra React-verdenen — React.js, React Native, GraphQL, Relay, Universal apps, ReasonML, Webpack, inline CSS +++!

Konferansen var spekket med godsaker som det kan være verdt å ta en titt på👀 Programmet for dag 1 finner du her, samt video av alle talks her, og tilsvarende for dag 2 har vi programmet her og video av talks her. Her er det mange timer med kompetansebygging 🤓 Enjoy!

Autentisering i React apps 🔐

Har du en React app som trenger autentisering? Look no further! Kent C. Dodds var selvsagt ute med bloggepennen igjen forrige uke, og pratet blant annet om hvordan man håndterer brukerautentisering i moderne React apps med context og hooks! 🎣

Han foreslår blant annet at man rendrer to forskjellige apps basert på om man er autentifisert eller ikke — en spennende måte å tenke på autentifisering på.

useEffect + memo = component lifecycle ♻️

Etter introduksjonen av funksjonskomponenter med hooks kan det kanskje være vrient å vite hvordan man skal erstatte de gamle lifecycle-metodene fra klassekomponenter. Heldigvis har Anand Kumar skrevet en post om dette og tar for seg

  • componentWillMount
  • componentDidMount
  • componentDidUpdate
  • shouldComponentUpdate
  • componentWillUnmount

og hvordan man erstatter disse ved bruk av useEffect og memo.

Redux !== Reducer

Mange assosierer ordet reducer med Redux — forståelig nok. Men reducer-funksjonen eksisterte lenge før Redux! Sean Groff har skrevet en liten artikkel i håp om å demystifisere useReducer og lage en tilnærmelig guide til bruken av hooken. Blant annet nevner han at kategoriseringen av useReducer som en avansert hook er misvisende da den er mye lettere å lære enn useEffectsom blir kategorisert som en basic hook.

Open source-vedlikehold 👷🏻

Trodde du det bare var en dans på roser å vedlikeholde et open source prosjekt? Alex Reardon forteller her om det å eie og vedlikeholde react-beautiful-dnd som er blant topp 20 starred React-prosjeketer og et av de mest nedlastede drag-and-drop pakkene på weben). …Phew😪

…og mens vi er inne på open source:

Lurer du på hvordan et open source prosjekt kan øke i popularitet? Andrey Sitnik kommer i sin presentasjon med tips og triks rundt nettopp dette. Noe godeste Dan Abramov også synes! (dog noe uenig med hovedbudskapet😁)

Ukens podcast 🎧

Scott Tolinski gjestet React Podcast forrige uke. Han er skaperen av Level Up Totorials og co-host i podcasten Syntax. Her snakker han om karriere, hobbyer, hvordan bygge en business ++.

Dett var dett fra forrige uke! Takk for meg og takk for at du leste! Vi leses <NesteUke /> 👋🏻