10 VSCode-utvidelser som øker produkt­iviteten

ForrigeUke: Recoil går open source, Reanimated 2, ny Babel-minor og de beste VSCode-extensions.

📸: Adyant Pankaj / Unsplash
📸: Adyant Pankaj / Unsplash Vis mer

Dette var uken for smartness 🐶 dumbness 🐕 og lazyness. 😴

Og et par ting skjedde i frontend-verdenen!

I en hverdag hvor kjipe nyheter dessverre overskygger mange frontend-nyheter, er det ikke all verdens å melde om. Men noe har vi allikevel klart å hoste opp! (pun intended)

Recoil goes open source 👐

Det eksperimentelle statehåndteringsverktøyet til React, Recoil, har lansert sin første release etter at de gikk open source. Overveldet av contributions lanserte de her bugfixes og noen nye features, blant annet støtte for TypeScript.

Ikke helt fått med deg hva Recoil er for noe? Ikke så rart — det er ganske så rykende ferskt ♨️ Motivasjonen bak Recoil er at det tar for seg begrensningene React har i sin egen statehåndtering, nemlig kostbare re-renders av komponenter som avhenger av samme state høyere opp i treet.

Alex gir en fin oppsummering av hans umiddelbare erfaringer med Recoil i sin artikkel, hvor han også sammenligner det med Redux og React Context API.

Reanimated 2 🎨

Ukas kanskje største nyhet er lanseringen av Reanimated 2 — et animasjonsbibliotek for React Native. De kommer med et helt nytt API som gjør det mye mindre komplisert å lage smude animasjoner og interaksjoner i JavaScript som kjøres på den native UI-tråden for høy ytelse og presisjon 🚀

Sjekk ut Williams sin første titt på biblioteket 👇

Ny Babel-minor: 7.10.0 🐠

Okei, litt lenger siden enn forrige uke, men vi tar den med allikevel! Vi er jo tross alt en frontend-oppsummeringsblogg og da er det jo fint å få greie på når megapopulære verktøy lanserer nye versjoner!

Masse nytt og komplett changelog finner du her.

Gjør utvikleropplevelsen din bedre 🧙🏽

Sitter du i VSCode? Så klart du gjør — det er jo den beste editoren for frontend-koding ✋ Og noe som gjør opplevelsen enda bedre er de utallige utvidelsene man kan installere.

Ferenc har samlet sammen en liste med 10 extensions han bruker til daglig og som vil hjelpe deg til øke produktiviteten din.

Jeg er stor fan av VSCodes extenstions selv og har installert de fleste av de han lister opp her. Anbefaler å gjøre det samme. 🙌

Det var det vi hadde å by på denne uka! Takk for følge og på gjensyn neste uke 👋