Wan er ny CTO: – Mobilitets­data er den nye olja!

Wan Lou skal hjelpe selskaper med å "redusere kostnader, utslipp og skape mer effektiv drift" i ABAX.

Wan Luo rykker opp som ny CTO i selskapet ABAX.
Wan Luo rykker opp som ny CTO i selskapet ABAX. Vis mer

Wan Luo rykker opp som ny CTO i selskapet ABAX.

ABAX driver med telematikk, altså krysningspunktet mellom telekommunikasjon og informatikk, i ABAX sitt tilfelle for å blant annet spore og analysere bevegelsene til folk og ting.

Lou skal dermed få en viktig rolle i ABAX sin visjon om å "bli en global markedsleder innen smarte mobilitetsløsninger", melder selskapet i en inn/ut-melding til kode24.

"Den nye olja"

Luo har jobba i rundt fem år i ABAX, og hatt rollen som "Head of Engineering".

Og nå skal han sørge for at selskapet styrker seg på mobilitetsdata – altså data om hvordan folk eller ting beveger seg.

– Mobilitetsdata er den nye olja, sier Luo i inn/ut-meldinga.

– ABAX er i en transformasjon, hvor vi går fra å ha vært et tradisjonelt telematikkselskap til å bli en innsiktsdrevet leverandør av smarte mobilitetsløsninger. Vårt løfte er å styrke kundene våre, med verdifull innsikt som optimaliserer deres virksomhet. På den måten kan de redusere kostnader, utslipp og skape mer effektiv drift, sier Luo.

Sporer 500.000 enheter

– Wans visjonære lederskap og dype tekniske ekspertise er akkurat det ABAX trenger på dette avgjørende tidspunktet i vår vekstreise, hevder Emma Dyga, administrerende direktør i ABAX.

– Hans evne til å omdanne komplekse data til brukervennlige løsninger vil være avgjørende når vi fortsetter å styrke våre smarte mobilitetsløsninger.

Hovedkontoret til ABAX ligger i Larvik, og er representert i Europa med over 350 ansatte fordelt på markedene i Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Belgia, Polen og Storbritannia. ABAX skryter av "500.000 sporede mobile eiendeler", og over 40.000 kunder over hele Nord-Europa.