Visual Studio Code har lansert remote repositories

Flere stilige nyheter i mai 2021-utgivelsen av den populære editoren

VSCode har akkurat gitt ut deres mai 2021-oppdatering. Med et knippe godbiter. 📸: Montasje
VSCode har akkurat gitt ut deres mai 2021-oppdatering. Med et knippe godbiter. 📸: Montasje Vis mer

For en stund tilbake kåret vi Visual Studio Code til den soleklart mest brukte editoren blant norske utviklere.

Open Source-editoren fra Microsoft har for vane å slippe månedlige oppdateringer, og denne måneden byr på noen ekstra godbiter.

Remote repositories

Denne måneden har nemlig Microsoft-ingeniørene lagt ved støtte for noe de kaller remote repositories, som skal være en raskere måte å utforske kode fra Github uten å klone den. Du kan altså utforske kode fra et Github-repository i din egen lokale VSCode uten at alle filer blir lastet ned. Samtidig mister man muligheten til å kjøre koden som standard.

VSCode-teamet forteller i et presseskriv at de har utviklet tjenesten i samarbeid med Github (som også er eid av Microsoft), for å sikre at utvidelsen skal fungere ekstra godt.

Utvidelsen støtter naturlig nok bare Github foreløpig, men pressemeldingen nevner støtte for Azure Repos i framtida.

Tjeneste krever at du er logget på Github i VSCode. 📸: Microsoft
Tjeneste krever at du er logget på Github i VSCode. 📸: Microsoft Vis mer

Utvidelsen aktiveres enkelt ved å trykke på den grønne knappen nederst til venstre i VSCode, forteller Microsoft. Tjenesten krever at du er logget på Github i VSCode.

Autocomplete av import

En nyhet som garantert blir godt tatt imot av JavaScript og TypeScript entusiaster er at VSCode nå kan auto-utfylle importer når du velger et forslag fra editoren.

Eksempel på autoimport

En annen ny funksjonalitet lar deg holde musen over en importert fil for å utforske den. Spesielt nyttig for SVG-filer og CSS.

Eksempel på autoimport

Andre nyheter inkluderer nye sikkerhetsfunksjoner for kjøring av kode, nye ikoner på touch-baren i iOS og mye mer. For den komplette listen av alle oppdateringer besøk bloggen til VSCode her.