Vinn premier hver dag hele påska: Redd Tomsconsult fra Elton Snusk!

Årets kodekrim har åpna: Toms utviklere har fått sparken, og du er deres siste håp.

Et av de få bildene av Elton Snusk, nybakt CEO i Tomsconsult, avbilda i Porsgrunns Dagblad i forbindelse med Teknologi, Mote og Briller-dagene arrangert av kjøpesenteret Down Town, høsten 1998. 📸: REX / NTB
Et av de få bildene av Elton Snusk, nybakt CEO i Tomsconsult, avbilda i Porsgrunns Dagblad i forbindelse med Teknologi, Mote og Briller-dagene arrangert av kjøpesenteret Down Town, høsten 1998. 📸: REX / NTB Vis mer

Var du redd for å kjede deg i påska, har vi gode nyheter: Også i år arrangerer kode24 kodekrim!

Tom fra Tomsconsult har nemlig fått store problemer: Selskapets nye CEO Elton Snusk har sparka alle ansatte og stukket av med serverne - og bare du kan redde selskapet fra den sikre død.

Samarbeid med utviklerne i Tomsconsult, knekk passord, vinn kodekopper og bli med på årets kodekrim - sponsa av Twoday, Telenor og Skatteetaten!

🐣 Trykk her for å gå direkte til kodekrimmen, på kode24.no/kodekrim.

Fra tidlig promomateriale til Elton Snusk sin Hardcore DOS, "for ekte programmerere". 📸: REX / NTB / Hardcore DOS
Fra tidlig promomateriale til Elton Snusk sin Hardcore DOS, "for ekte programmerere". 📸: REX / NTB / Hardcore DOS Vis mer

Vinn kodekopper ☕

Her er greia med årets kodekrim, som foregår hver dag fra mandag 3. april til første påskedag, søndag 9. april:

  • På ei hytte sitter den nå arbeidsløse gjengen i Tomsconsult på "fjellkontoret" og prøver å hacke til seg passorda til alle serverne deres, som Elton Snusk har gjemt på nettsider som Porsgrunn.zone, Tomsconsult.no og KraftKraftKraft.no, før han rømte kommunen.
  • Hver dag vil fjellkontoret sende deg det de har funnet ut, men du må fullføre jobben, for de drikker altfor mye pappvin. Ett passord må knekkes hver dag, om de skal få tilbake selskapet sitt i løpet av påska.
  • Du registrer en bruker på kode24.no/kodekrim for å motta epostene deres, og sende dem passordene du finner. Du får poeng som takk for hjelpa - full pott om du knekker passordet samme dag som du får eposten fra fjellkontoret. Og du blir med i trekningen av kode24s eksklusive kodekopper - én hver dag.
  • Du kan også skape eller bli med i lag, for eksempel for arbeidsplassen, vennegjengen eller Discord-serveren din. Det laget med flest poeng etter påska vinner en hel haug kodekopper på deling.

🐣 Trykk her for å gå direkte til kodekrimmen, på kode24.no/kodekrim!

"Ekte programmerer"-koppen du kan vinne i årest kodekrim er laga av Elton Snusk i samarbeid med David Skaufjord, og delt ut til alle han mente fortjente den - altså bare han selv.
"Ekte programmerer"-koppen du kan vinne i årest kodekrim er laga av Elton Snusk i samarbeid med David Skaufjord, og delt ut til alle han mente fortjente den - altså bare han selv. Vis mer

Tom: "Hjælp!" 🍷

Her er eposten vi har fått fra Tom, hvor han ba oss sette i gang redningsaksjonen:

"Hallå! Tom fra Tomsconsult, her. Eller; strengt tatt bare Tom, akkurat nå.

Det gikk jo rimelig megadritt med konsulentgreiene mine, så styret (onkel Per, tante Randi, elskeren til tante Randi) solgte hele driten til Elton Snusk tidligære i vinter. Han business-nissa som tjente titusenvis av gronkær på de dieseldrevne tandemsyklane i Posla vøttø, jæskla skærp og røff type.

Så jåda, i løpet av ei måned hadde han kutta den største utgiftsposten vår med 99 prosent og gode greiær. Toppers det, bare litt dumt at alle unntatt Elton Snusk fikk fyken, da. Også RETT etter at hele kontoret hadde kjørt opp på hytta for å ha sånn koselig fjellkontor i påska.

«Problemet er: Det blir alltid mer drekking enn jobbing her på fjellkontoret.»
Gjennom Elton Snusk sitt system, litt hacka av fjellkontoret til Tomsconsult, kan du kommusere med de sparkede utviklerne. Du finner den på kode24.no/kodekrim.
Gjennom Elton Snusk sitt system, litt hacka av fjellkontoret til Tomsconsult, kan du kommusere med de sparkede utviklerne. Du finner den på kode24.no/kodekrim. Vis mer

Neida, så jåda, nå har Elton tatt over alle sørverne, sparka alle folka, fått kalde føttær og rømt kommunen. Og her sitter vi, på fjellkontoret uten jobbær eller tilgang til sørverne, men med en Compaq Presario-maskin og grusomt mye pappvin.

Så jeg har satt konsulentæne i gang med å hække seg fram til alle passorda Elton Snusk garrantert har gjømt på hver enkelt server - så vi kan logge vårs tilbake på og ta tilbake Tomsconsult igjen.

Problemet er: Det blir alltid mer drekking enn jobbing her på fjellkontoret, kjenner jeg denna vinglade gjengen rett, så dere må hjælpe vårs! Ta det lille vi finner ut sjælv, fullfør jobben med å knekke passordet, og send det til vårs så kjapt du klarær. Tar vi tilbake én server hver dag hele påskeuka, sju dager til ende, skal Tomsconsult være redda!

HJÆLP VÅRS, PLIIIS!"

🐣 Trykk her for å gå direkte til kodekrimmen, på kode24.no/kodekrim!

På Tomsconsult.no forteller Elton Snusk om veien til toppen.
På Tomsconsult.no forteller Elton Snusk om veien til toppen. Vis mer

Snusk: "Hardcore mode" 👊

På mikrobloggen til Elton Snusk, som du finner på Tomsconsult.no, går det fram litt mer om hvordan Tom havna i ulykka.

"Første dag som CEO i Tomsconsult. 💪 I dag troppet jeg, selveste Elton Snusk, opp i Tomsconsult sin resepsjon, med min egen personlige Porsgrunn Bad toalettskål, som jeg nekter å arbeide uten, klar for å gyve løs på jobben" skriver han blant annet, i sin første post.

"Hardcore mode, initiated! 👊 OK, nå er det på tide å uppe gamet noe sjukt her, folkens, og kjøre på med EKTE programmering. Det viser seg at Tomsconsult spyr ut mange tusen kroner hver eneste måned på en post de kaller 'ANSATTE'" skriver han senere.

«Gode nyheter: Alle FALSKE programmerere har fått sparken.»

"Gode nyheter: Alle FALSKE programmerere har fått sparken. 🦶 Med andre ord: Alle unntatt meg. Det vil si at vi nå er i mål med Prosjekt 99%: 99% har fått sparken, 1% har beholdt den, og ja, du gjetta det din erkedust, den ene prosenten er meg; Elton Snusk" skriver han noen dager etter, før han i siste post forteller blant annet:

"Adios amigos, jeg tar påskeferie på ubestemt tid! 🤣 Det ble litt kjedelig her uten noen ansatte, må jeg innrømme, og skal jeg værra helt hundre prosent ærlig ser det ikke ut til at inntektene blir så voldsomt mye bedre av å ikke ha noen ansatte, heller."

💬 Spørsmål? Fyr løs i kommentarfeltet! Sliter du med oppgaver? Spør i kode24-klubben, eller på Discord-serveren Norsk Programmering i deres kanal #påske-jams!

🐣 Trykk her for å gå direkte til kodekrimmen, på kode24.no/kodekrim!