Utvikler klona kjæresten sin, og lar deg gjøre det samme

- Jeg ønsket å bygge en åpen kildekode-versjon av dette slik at alle kan bygge sin egen, sier utvikleren bak GirlfriendGPT.

Enias Caillau har laget en AI-klone av sin virkelige kjæreste, Sacha. 📸: Skjermdump
Enias Caillau har laget en AI-klone av sin virkelige kjæreste, Sacha. 📸: Skjermdump Vis mer

Er du en av dem som knapt kan la være å melde kjæresten din hvert femte minutt, gjerne skulle hatt hen med til enhver anledning og er glad i åpen kildekode?

Let ei lenger, for utvikleren Enias Caillau har det du trenger.

Ifølge Vice har utvikleren nemlig laget en AI-klone av sin virkelige kjæreste, Sacha. Utvikleren kaller boten for GirlfriendGPT og har gjort koden tilgjengelig på Github. Så kan du få en lommekjæreste du også.

- Jeg har vært besatt av OpenAIs store språkmodell (LLM) og hva den kan gjøre, sier utvikleren til Vice.

Bygget åpen kildekode-versjon

Ifølge Cailliau så han hvordan massevis av AI-kjæresteprosjekter dukket opp med "noen interessante funksjoner".

- De fleste av dem er lukket kildekode. Det gjorde at jeg ønsket å bygge en åpen kildekode-versjon av dette slik at alle kan bygge sin egen, sier han til Vice.

For å lage boten skapte han først et stort språkmodell-rammeverk som ble tilpasset for å gjenspeile kjæresten. Ifølge Vice brukte utvikleren Googles chatbot Bard for å hjelpe ham å beskrive personligheten. Deretter brukte han ElevenLabs, en AI tekst-til-tale-programvare, for å etterligne kjæresten sin stemme.

Tech blir menneskeaktig

Caillau la også til et selfieverktøy i koden, som er koblet til tekst-til-bilde-modellen Stable Diffusion som skulle generere bilder av henne under samtalen, skriver Vice.

Til slutt koblet Cailliau det hele til Telegram ved hjelp av en app som heter Steamship, som også er selskapet han jobber hos. Avisa forteller at siden Cailliau ga ut koden på GitHub, har mer enn 500 personer bokmerket siden og mange har gitt tilbakemeldinger.

- Jeg ser en fremtid der alle har personlige AI-ledsager på tvers av enhetene sine. Det vil være for et bredt spekter av ting: forretninger, moro, spill – og ja, par. Databehandling er i ferd med å bli veldig menneskeaktig. Vi er ikke der ennå, men det skjer rundt oss, sier Cailliau til Vice.