Tine med storsatsning på inhouse: – Hvis vi finner flere, ansetter vi

Bygger opp stort utviklermiljø i Oslo sentrum.

Tine skal ansette veldig mange flere utviklere fremover. 📸: Gorm Kallestad / NTB
Tine skal ansette veldig mange flere utviklere fremover. 📸: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

– Det vi jobber med nå er jo rett og slett og stable opp et større utvikler- og arkitektmiljø internt, slik at vi kan bygge skalerbare IT-løsninger for en av landets mest komplekse verdikjeder. Det er skikkelig gøy!

Det sier Stina Korsbøen, direktør for IT Forretningstjenester i Tine.

Fra å ha brukt mye konsulenter tidligere, ønsker Tine nå å ansette mange flere utviklere inhouse. Og får de tak i nok flinke folk, kan det hende de ansetter mange flere enn det som kommer frem av stillingsutlysningene, sier Korsbøen.

– Vi har to stillingsutlysninger som skal ut nå, en på CRM- og en på e-handelsutviklere. Men hvis vi finner to eller tre kandidater per utlysning, så kommer vi til å ansette!

Stina Korsbøen, direktør for IT Forretningstjenester i Tine. 📸: Privat
Stina Korsbøen, direktør for IT Forretningstjenester i Tine. 📸: Privat Vis mer

Skal være minst 120 om ett år

I dag jobber det allerede rundt 100 ansatte på Tines kontorer i Lakkegata midt i Oslo sentrum. Korsbøen ser for seg at de vil være minst 120 om ett år.

– I første omgang er vi ute etter å ansette kanskje 10 utviklere. Og så ser vi også etter for eksempel løsningsarkitekter og folk med utviklerbakgrunn som kan sitte i arkitektroller.

– Er det bare erfarne utviklere dere ser etter, eller er det muligheter også for juniorer?

– Vi ser etter både erfarne og de med mindre erfaring. Vi søker generelt etter utviklere, og så ser vi på tilfanget.

Fortsatt konsulenter

Korsbøen forteller at i hvor stor grad de også kan ta inn juniorer henger sammen med om de også får inn de med mer erfaring. Med for eksempel en dreven løsningsarkitekt som kan fungere som seniorutvikler og som mentor for juniorene, så vil det også bli enklere å satse på flere juniorer.

– Skal dere kutte ut konsulenter helt?

– Nei, men vi har gjort noen teknologiløft de siste årene som gjør at det har utkrystallisert seg noen satsningsområder. Vi ser nå på hvilken teknologikompetanse vi trenger inhouse for å levere på strategien til Tine, sier Korsbøen.

Hun forteller at Tine driver mange store og tunge teknologiprosjekter og at de fortsatt kommer til å ha ganske utstrakt bruk av innleie til å gjøre de store løftene.

– Men så må vi ha kompetansen internt for å forvalte og videreutvikle løsningene.

Bygger plattform og designsystem

Korsbøen sier til kode24 at Tine har jobbet en tid med å sette opp et eget integrasjonsmiljø og en integrasjonsplattform som er blitt bygget ved hjelp av et ganske stort eksternt team.

Selv om det har vært avgjørende i oppbyggingsfasen å bruke eksterne konsulenter, ønsker Korsbøen nå at Tine skal ha kompetansen til å forvalte og videreutvikle plattformen selv.

Samtidig bygger Tine også et eget designsystem for å sikre at selskapets visuelle identitet blir lik på alle flater.

– Designsystemet er et kjempesterkt verktøy for å sikre flyt og fart for utviklerne. At de kan gjenbruke kode og slippe å finne opp hjulet på nytt.