TikTok er nå verdens mest nedlasta app

Flere land er skeptisk til TikToks behandling av personvern, og appen er ofte uti i hardt vær for ulike trender som oppstår på den sosiale plattformen.

Hele 850 millioner personer lastet ned TikTok i 2020. 📸: Lionel BONAVENTURE / AFP
Hele 850 millioner personer lastet ned TikTok i 2020. 📸: Lionel BONAVENTURE / AFP Vis mer

Den kinesiske videodelings-appen topper nå tronen av antall nedlastinger, ifølge en undersøkelse gjort av økonomiavisa Nikkei Asia.

I 2020 alene ble appen lastet ned over 850 millioner ganger, ifølge Influencer Marketing-Hub.

Den asiatiske redaksjonen startet å rangere de ulike sosiale mediene i 2018, og dette er første gang TikTok har toppet listen.

Kinesiske ByteDance lanserte den internasjonale versjonen av TikTok i 2017, og siden den gang har de dunket ut apper som Facebook (2), WhatsApp (3), Instagram (4) og Facebook Messenger (5).

Videre skriver Nikkei Asia at samtidig som bekymring rundt personvern vokser, stiger også populariteten til appen Telegram (7), en kommunikasjons-applikasjon som gjør det mulig å slette poster.

Teksten fortsetter under bildet.

image: TikTok er nå verdens mest nedlasta app

TikTok Vs. Personvern

I fjor skrev Aftenposten at TikTok slapp unna søkelys fra norske myndigheter.

Den riksdekkende avisa skrev at "Datatilsynet ser likevel «visse personvernrettslige utfordringer» med TikTok og viser til EUs personvernråd (EDPB), som nylig har opprettet en egen arbeidsgruppe for å se nærmere på appen."

Det ble aldri gjort en konkret vurdering av appen på det tidspunktet.

Det til tross for at EU, Storbritannia, Nederland og Danmark har åpnet sak mot video-tjenesten. I tillegg har India innført forbud mot blant annet TikTok, og USA har lenge vurdert liknende tiltak.

I tillegg er TikTok stadig i hardt vær for ulike trender som har blitt delt på appen.

Og for bare ei uke siden kunne Dagbladet fortelle om en av TikTok-utfordringene som florerer for tiden, og som kan framprovosere diare.

TikTok-login

TikTok har foreløpig hatt lite å tilby utviklere, men slapp nylig et par nyheter.

På siden TikTok for Developers, tilbyr de tredjeparter å benytte TikTok-login. Det skal gjøre det lettere for brukere å dele videoinnhold fra tjenesten hos tredjeparter, skriver de.

TikTok tilbyr også et lydkit for å koble tredjepartsmusikk mot tjenesten på samme siden.

image: TikTok er nå verdens mest nedlasta app