Tech-gigant vil bygge datahall i Rogaland

Green Mountain oppgir å være i dialog med et av verdens 20 største teknologiselskaper om en datahall på Jæren i Rogaland.

Datasenterselskapet Green Mountain bygger et nytt datasenteranlegg i Heggvin Næringspark i Hamar og Løten kommuner. Datalagringsanlegget skal blant annet lagre data for TikTok. 📸: Cornelius Poppe / NTB
Datasenterselskapet Green Mountain bygger et nytt datasenteranlegg i Heggvin Næringspark i Hamar og Løten kommuner. Datalagringsanlegget skal blant annet lagre data for TikTok. 📸: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Datasenterselskapet Green Mountain ber Time kommune om dispensasjon for første byggetrinn av et datasenteranlegg på Kalberg.

Green Mountain oppgir å være i dialog med «en stor internasjonal kunde» som ønsker å etablere seg i nærheten av nye Fagrafjell transformatorstasjon. Kunden skal være blant verdens 20 største teknologiselskap.

– For å møte kundens behov for rask levering er selskapet avhengig av å få innvilget dispensasjon fra reguleringsplanen for det første bygget i prosjektet, opplyser Green Mountain i en pressemelding.

Kan bli 8 datahaller

Selskapet ønsker ferdigstillelse av første byggetrinn senest januar 2025, mens siste byggetrinn skal være ferdig i 2027.

Fullt utbygd vil datasenteret, slik Green Mountain foreløpig planlegger, ha inntil 8 datahaller.

De totale investeringene vil være i overkant av 50 milliarder norske kroner.