Taiwanske transistorer på tre nanometer skal gi økt datakraft og mindre batteriforbruk

Den taiwanske teknologigiganten TSMC har startet masseproduksjonen av databrikker med transistorer på 3 nanometer.

Den taiwanske databrikke-giganten TSMC holder en seremoni i anledningen masseproduksjonen av databrikker på tre nanometer. 📸: REUTERS/Ann Wang
Den taiwanske databrikke-giganten TSMC holder en seremoni i anledningen masseproduksjonen av databrikker på tre nanometer. 📸: REUTERS/Ann Wang Vis mer

Den taiwanske teknologigiganten TSMC har startet masseproduksjonen av databrikker med transistorer på 3 nanometer. Brikkene skal gi økt datakraft.

De skal også, ifølge selskapet, gi mindre batteriforbruk.

Vil ned til to nanometer

Selskapet venter at slike brikker etter hvert bli mye brukt i blant annet datamaskiner, servere og teknologi knyttet til høyhastighets internett. De gjør det også klart at planen er å på sikt produsere brikker med transistorer så små som 2 nanometer.

TSMC driver verdens største fabrikker for produkter av silisium og er Apples viktigste leverandør av databrikker.

Foreløpig er det på fabrikken i den taiwanske byen Tainan selskapet har satt i gang masseproduksjon av slike databrikker, men planen er å snart utvide produksjonen til flere fabrikker.

Bygger fabrikker i USA og Japan

Selskapet er også i ferd med å bygge en fabrikk for databrikker med transistorer på 3 og 4 nanometer i Arizona-ørkenen.

Fabrikken blir en av de største utenlandske investeringene i USA noensinne. Videre har de besluttet å bygge fabrikker i Japan og å vurdere investeringer i Tyskland.

I juni startet det sørkoreanske selskapet Samsung masseproduksjon av databrikker med transistorer på 3 nanometer