Stian jobber remote: - Jeg kan jobbe fra akkurat hvor jeg vil i verden

- Lønnen er mer amerikansk standard enn europeisk, sier utvikleren Stian Hole Nesbø.

- Jeg kan jobbe fra akkurat hvor jeg vil i verden verden så lenge jeg har tilgang på internett, sier Stian Hole Nesbø. 📸: Privat
- Jeg kan jobbe fra akkurat hvor jeg vil i verden verden så lenge jeg har tilgang på internett, sier Stian Hole Nesbø. 📸: Privat Vis mer

Hvorfor bestemte du deg for å flytte til utlandet? 🛫

Kovid åpnet øynene mine for det å jobbe remote, så når det dukket opp en mulighet å jobbe med en internasjonal startup med spensitge ambisjoner var det et enkelt valg å ta.

Hvorfor velger du landene du jobber i ved siden av Norge? 🌍

Varmt klima, bølger å surfe på og et spennende internasjonalt miljø.

Hvem jobber du for? 💼

SafetyWing. En internasjonal startup som ønsker å bygge et globalt sosialt sikkerhetsnett, basert på den norske modellen.

Hva er det du jobber med? 💪

Jeg er en full-stack utvikler, som i praksis betyr at jeg jobber med React, Kotlin, Java, GCP og K8s.

Hvordan skiller arbeidshverdagen der seg fra i Norge?

Vi er et remote first-selskap, som betyr at vi mesteparten av tiden jobber digitalt og 90 prosent av arbeidstiden er asykron. Jeg kan jobbe fra akkurat hvor jeg vil i verden så lenge jeg har tilgang på internett, og jeg har veldig stor frihet til å strukturere min egen arbeidshverdag.

Hvor lenge jobber du fra utlandet? 🏝

Jeg tilbringer cirka halvparten av tiden min i utlandet og en vanlig tur er på mellom én til to måneder. Akkurat nå er jeg i Norge, men jeg er snart på vei til Mexico.

Hvor bor du når du er i utlandet? 🏡

Det er avhengig av hvor lenge jeg er på en plass, men typisk blir det AirBnB og co-living spaces som feks Selina. Prisen varierer naturligvis ut fra hvilket land man er i. Men man får en del rabatt hvis man leier for 30+ dager.

Hvordan er lønnen sammenlignet med "landfaste kodere" i Norge? 💰

Vi ansetter folk fra hele verden, så lønnen er mer amerikansk standard enn europeisk. Jeg opplever at lønnen i Europa er ganske lik den norske, mens den er en del høyere i USA.

Men jeg forventer at dette kommer til å jevne seg ut over de neste årene da de norske bedriftene nå får økt konkurranse fra globale selskaper som ansetter utviklere remote.

Hva savner du fra Norge? 😢

Utenom venner og familie savner jeg ofte den norske hverdagsmaten, og kanskje spesielt brødmaten.

Hva er de største utfordringene ved å jobbe der du jobber? 🔥

Når man jobber remote åpner det opp et hav av nye muligheter, men det stiller også krav til deg som individ. Det å jobbe fulltid samtidig som man reiser rundt i verden krever en ny tilnærming, både til reising og jobb.

Har du noen tips til andre som vil prøve seg ute i den store verden? 💡

Skaff deg en remote jobb, så kan du prøve å bo akkurat der du vil uten store forpliktelser. Sjekk ut nettsteder som remoteok.com eller ta kontakt med andre som jobber remote hvis du trenger hjelp til å finne aktuelle jobber.