Stack Overflows nye OverflowAPI skal gjøre AI-modeller smartere

Nytt API og et ikke-eksklusivt samarbeid med Google skal gjøre AI-er som Google Gemini enda bedre for utviklere.

Stack Overflow lanserer et nytt API som gir Google og andre AI-selskaper tilgang til data fra selskapets kunnskapsbase. Skjermbildet er fra Stack Overflows kommende VS Code-tillegg. 📸:Stack Overflow (YouTube)
Stack Overflow lanserer et nytt API som gir Google og andre AI-selskaper tilgang til data fra selskapets kunnskapsbase. Skjermbildet er fra Stack Overflows kommende VS Code-tillegg. 📸:Stack Overflow (YouTube) Vis mer

Stack Overflow og AI har hatt en brokete fortid, men nå har de lansert en ny løsning som vil gi AI-selskaper tilgang til Stack Overflows gigantiske kunnskapsdatabase via et nytt API som de kaller OverflowAPI. Det skriver blant andre TechCrunch.

Google er lanseringspartner for det nye API-et, og vil bruke data fra Stack Overflow til å gjøre selskapets store språkmodell (LLM) Gemini for Google Cloud til et enda bedre verktøy for utviklere.

Ifølge pressemeldingen fra Google og Stack Overflow vil brukere av Google Cloud kunne få teknisk informasjon og kodehjelp, i tillegg til at teknisk kunnskap fra Stack Overflow vil vises direkte i Google Cloud-konsollen.

StackOverflow-basen inneholder mer enn 58 millioner spørsmål og svar innenfor ulike koderelaterte emner.

Ikke et eksklusivt samarbeid

Selv om det er Google som er lanseringsparter, er ikke OverflowAPI noe Google får eksklusiv tilgang til.

– Dette er ikke eksklusivt for Google, og Google har gjennom partnerskapet heller ikke tilgang til proprietære Stack Overflow-data, kundedata for noen produkter hos Stack, eller persondata, sier Stack Overflow-sjef Prashanth Chandrasekar til VentureBeat.

OverflowAPI kommer som en fortsettelse av den AI-satsningen Stack Overflow lanserte i fjor sommer som har nesten samme navn: OverFlowAI.

Men mens OverflowAI inkluderer en rekke ulike tjenester, som å gjøre Stack Overflow tilgjengelig i VS Code, så er OverFlowAPI en API-tjeneste som gir kontinuerlig tilgang til Stack Overflows datasett til selskaper som vil bruke dataene til å trene og finjustere store språkmodeller.

Dette skal gi betydelig bedre kvalitet på koderelaterte spørsmål, ifølge Stack Overflows egne interne tester:

Stack Overflow har testet hvor mange prosent "perfekte" svar de får fra AI-modeller før og etter at modellene er "finjustert" med data fra OverflowAPI-et. 📸: Stack Overflow
Stack Overflow har testet hvor mange prosent "perfekte" svar de får fra AI-modeller før og etter at modellene er "finjustert" med data fra OverflowAPI-et. 📸: Stack Overflow Vis mer

Velger Google Cloud

I pressemeldingen fra Google og Stack Overflow går det også frem at Stack Overflow har valgt Google Cloud som sin plattform for å hoste Stack Overflow-tjenesten.

Med dette ønsker Stack Overflow å i større grad bruke AI-mulighetene som er tilgjengelig via Google Cloud for å forbedre sine egne tjenester.

– Vi forventer at bruk av Google Cloud AI-teknologi vil resultere i at innhold kan godkjennes raskere, og en enda mer optimaliserte opplevelser for brukerne av Stack Overflows forumer, heter det i pressemeldingen.