Sparebank 1 og Nordea får seg BankID – og dermed er alle bankene med

BankID har nå 4,5 millioner brukere, og 16.000 brukersteder.

De siste to bankene er nå med på BankID. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
De siste to bankene er nå med på BankID. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Sparebank 1 og Nordea åpner nå opp for BankID-appen, og alle banker i Norge bruker nå dermed samme tjeneste for identifisering.

Nylig åpnet Nordea for BankID-app til sine kunder, mens Sparebank 1 også er i ferd med å fase ut sin engangskode-app til fordel for BankID-appen.

– Fra 22. mars kunne også våre kunder begynne å bruke BankID-appen. Nordea ID-appen vil fortsatt kunne brukes, men vi tror at over tid vil kundene ha nytte av at alle banker har BankID-appen, sier leder for personmarked i Nordea, Randi Marjamaa.

4,5 millioner brukere

Det gjør at alle bankkunder nå får tilgang på samme tjenester for identifisering, i tillegg til tjenester som digitalt ID-kort i BankID-appen.

– Med dette blir det mulig for 4,5 millioner BankID-brukere å identifisere seg på samme måte på tvers av over 16.000 offentlige og private tjenester, sier administrerende direktør Øyvind Brekke i BankID Bankaxept AS.

BankID-appen har nå over 3,1 millioner brukere og ligger helt i toppen blant de mest nedlastede appene i både App Store og Google Play.