Snart vil Chrome skjule IP-adressen din

Personvern-funksjonen IP Protection testes nå ut i USA.

Google Chrome sin nye funksjon IP Protection vil skjule IP-adressa di, for personvernets skyld. 📸: <a href="https://unsplash.com/@jennyueberberg?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">Jenny Ueberberg</a> / <a href="https://unsplash.com/photos/a-woman-sitting-at-a-table-with-a-laptop-quHtTuocWwE?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">Unsplash</a>
Google Chrome sin nye funksjon IP Protection vil skjule IP-adressa di, for personvernets skyld. 📸: Jenny Ueberberg / Unsplash Vis mer

Google gjør seg klar til å teste en ny funksjon i Chrome-nettleseren, kalt IP Protection, skriver Bleeping Computer.

Ifølge nettavisen skal den forbedre brukernes personvern ved å maskere IP-adressene via proxy-servere.

Ruter via proxyer

I tillegg til å være uunnværlig for kritiske nettfunksjoner som ruting av trafikk, svindelforebygging og andre viktige nettverksoppgaver, gjør IP-adresser det som kjent mulig å spore trafikk på tvers av nettsteder, og forenkler opprettelsen av faste brukerprofiler.

Ifølge nettavisen er det denne dobbeltrollen IP Protection skal gjøre noe med.

Dette skjer ved å rute tredjepartstrafikk fra spesifikke domener via proxyer. Dette gjør altså brukernes IP-adresser usynlige for disse domenene.

Vil utvides

IP Protection skal utvikle seg i takt med økosystemet og flere domener vil bli lagt til proxy-trafikken, skriver Bleeping Computer.

I første omgang vil proxy-forespørslene kun sendes til Googles egne domener ved bruk av en "proprietær proxy". Ifølge nettavisa vil dette hjelpe Google med å teste systemets infrastruktur og kjøpe mer tid til å finjustere domenelisten.

Til å begynne med er det bare brukere som er logget på Google Chrome og med USA-baserte IP-er som har tilgang til proxyene.