Skjønner vennene dine egentlig hva du jobber med?

Hvordan det er å være "site reliability engineer", utrolig UI-bibliotek, vanvittige labyrint-roboter, utvikleren som hater smalltalk og mye mer i ukens lørdagsgodt!

Hver lørdag samler kode24-redaksjonen det morsomste og mest interessante vi har kommet over fra uka som gikk, i vår spalte Lørdagsgodt.

Her er ukens godbiter!

PS! Har du sett noe morsomt, interessant eller rart vi burde ta med i neste Lørdagsgodt? Tips oss!

Født til å deploye Kubernetes-clustere?

Ole Petter:

KRAZAM er ute med ny video, like gøy som alltid. Denne gangen handler det om hvor kjipt det er å være "Site Reliability Engineer".

For veit egentlig devops-folk hva devops betyr? Skjønner familie og venner hva søren de jobber med? Setter folk pris på historiene dine fra arbeidsplassen? Ler kollegaene dine av vitsene dine i møter? Jada! Eller, neida.

De har fikset React!

Kurt:

– Akkurat i det du trodde at React hadde blitt den nye jQuery, så annonserer React-teamet sitt hemmelige våpen: en kompilator! sier Fireship i en ny video om React Compiler.

Har du ikke hørt om React Compiler, så er dette en teknologi React-teamet har jobbet med så lenge at jeg på et tidspunkt tenkte at “dette blir aldri noe av”. De kalte den først for “React Forget”, og kort fortalt går det ut på at React automatisk skal “memoize” ting for deg, slik at du får topp ytelse uten at du trenger å forholde deg til sånt som useMemo og useCallback.

Det du må vite om React Compiler på fire minutter:

"Mind blowing" UI-bibliotek

Ole petter:

Joda, nettsida di er fin den, men kunne den ikke trengt noen fete hover-effekter eller ei litta laserstråle som liksom "pew pew"-er seg nedover når folk scroller? Frykt ikke, løsningen er enkel: Aceternity Components.

Sjekk ut hvorfor Fireship er så imponert!

Labyrint-roboter

Kurt:

Hva gjorde laboranten da han kom til labyrinten? Han labba rundt den. Akkurat det er ikke lov i Micromouse-konkurransen, som visstnok har pågått helt siden 70-tallet.

Oppgaven er å få en liten elektronisk robotmus til å kjøre så fort som mulig gjennom en labyrint. Det er en masse regler, som at all elektronikken må være i musen, som selv om "finne ut av" veien ut av labyrinten.

Og dette går imponerende fort!

Hater smalltalk!

Ole Petter:

Denne uka oppdaga vi at Sjøfartsdirektoratet har flere enn den ene sykt morsomme utvikler-videoen på Youtube. Blant annet denne, om Andreas som hater smalltalk!

Sjekk ut alle triksa hans for å slippe unna nordmenns stadige prat om været.

Drone mot Formel 1-bil

Kurt:

Joda, litt skjult reklame for en energidrikk jeg ikke liker her – men denne var ganske fascinerende:

Kan verdens raskeste drone holde tritt med en Formel 1-bil som kan akselerere fra 0-300 på bare 4 sekunder og har en toppfart på mer enn 350 kilometer i timen?

Se kappkjøringen her: