Skal sikre mikrotjenester: – Blir en verdifull ressurs

Dennis Eriksen går fra å jobbe med sikkerhet i statlige virksomheter til IT-konsulentselskapet Sicra.

Dennis Eriksen er senior sikkerhetskonsulent i Sicra. 📸: Sicra
Dennis Eriksen er senior sikkerhetskonsulent i Sicra. 📸: Sicra Vis mer

IT-konsulentselskapet Sicra har ansatt Dennis Eriksen. Det skriver selskapet i en inn/ut-melding.

Eriksen har jobbet i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet og andre statlige virksomheter der han har jobbet med sikkerhet på høyt gradert nivå.

– Når du jobber med moderne applikasjoner og skyteknologi så fungerer appene som tjenester som snakker med hverandre, såkalt mikrotjenester der Kubernetes er administrasjonslaget rundt. Det som er så spennende med Dennis er at han har tung erfaring med sikkerhet i slike miljø, og denne kunnskapen er en mangelvare i markedet, sier Stig Valderhaug, daglig leder i Sicra.

Valderhaug forteller at mange sikkerhetseksperter kommer fra en nettverkssentrisk bakgrunn, mens kravene fremover i stor grad handler om hvordan du skal bygge god nok sikkerhet rundt moderne applikasjoner og tjenester.

– Derfor er vi trygge på at Dennis blir en verdifull ressurs for de som ønsker å bygge mer moderne IT-miljø, sier Valderhaug.

Elsker Linux

Eriksen har snart 15 års erfaring fra IT-bransjen, og er ifølge Sicra en svoren tilhenger av Unix og Linux. Han har bred erfaring med DevOps, Kubernetes, orkestrering, virtualisering, databasedrift og OpenStack.

– Jeg er trygg på at Sicra vil være en god arbeidsplass. De har verdier som sammenfaller med mine egne, der de prøver å være til hjelp i samfunnet. Dette er en plass jeg ønsker å være, sier Eriksen.

Nå gleder han seg til å jobbe med å bygge sikkerhet rundt moderne applikasjons- og tjenestemiljøer.

– Jeg har også store forventninger til mange spennende faglige diskusjoner med kolleger og kunder, særlig rundt dette med fri programvare.