Sjekk dette React-trikset: - Synes conditional rendering kan gjøre koden rotete

Nye React Router docs, renere conditional rendering, TypeScript-forvirring, Vue Telescope + Vue 3 og utfordringer i React.

Dette var uken hvor noen hadde en dårlig dag på byen 🕺, hvor forskjellen på utvikler og manager ble bevist 🔥, og hvor en president ikke alltid trenger kontekst 👴🏻.

Og 1.112 andre ting skjedde i frontend-verdenen!

React Router docs

React Router er et ganske vanlig routing-bibliotek som kan brukes i alle React-applikasjoner (også React Native 🤘).

Derfor er det så fint når utviklere bruker tid på å skrive og vedlikeholde dokumentasjonen! Nettsiden til React Router har fått seg et fint løft, og gjør det enkelt å finne dokumentasjon til versjonen av React Router du bruker.

Sjekk ut siden her.

Conditional Rendering

Conditional rendering er noe man ikke kommer utenom i typiske React-applikasjoner.

Jeg syns ofte conditional rendering kan gjøre at koden ser ganske rotete ut, og har egentlig ikke funnet en praksis jeg er veldig fornøyd med. På prosjektet jeg jobber i bruker vi jsx-control-statements i et forsøk på å få det til, men det kan også bli mye rot med When og If overalt.

David K. på Twitter kom med et ganske interessant tips jeg har lyst til å prøve ut: Det er å mappe en komponent basert på enum-verdier, i stedet for å ha store og stygge switch-er i koden.

Sjekk det ut her da vel. 👇

Litt TypeScript

TypeScript er et must-have i enhver frontend-applikasjon (jepp, jeg sa det!🔥), og dette biblioteket er veldig kraftfullt.

På Twitter kommer Brandon med litt erfaring hvor man kan se på typesystemet som et programmeringsspråk, som jeg syns var en fin vinkling:

Josh Branchaud har også delt sin erfaring på Twitter, og viser en snedig case hvor typeof gir deg ulikt svar avhengig om du bruker let eller const som kan være ganske forvirrende (selv om man aldri skal bruke let 🔥).

Kan anbefale å sjekke ut denne Twitter-tråden:

Vue Telescope + Vue 3

Vue Telescope er et bibliotek som lar deg finne ut av hva slags teknologi og plugins som blir brukt på en side.

Denne nettsiden har fått litt kjærlighet med Vue3 og diverse andre fine oppgraderinger:

Jeg syns det ser ut som en veldig kul extension, sjekk ut kildekoden her.

Utfordringer i React 🧠

På React sin nye dokumentasjonsside (som er i beta) har Dan Abramov laget noen oppgaver, og forrige uke la han ut enda en ny utfordring du kan kose deg med!

Sjekk ut utfordringen her:

Det var alt for denne uken, vi sees! 👩💻