Se Wordle skrevet i både Vue og ren JavaScript

Evan You vs. Dan Abramov, Remix vs Next.js, React Native recap H2 og TypeScript 4.6 i beta.

Dette var uken for forståelsen for lister 📝, hvor man måtte dra frem ferdighetene sine 🥷, og hvor sannheten endelig kom frem ✈️.

Og 1 308 ting skjedde i frontend-verdenen!

Wordle i JS og Vue

Har du prøvd Wordle? Du må prøve Wordle! Dette var mine gjett for mandagens løsning:

⬛️🟩⬛️⬛️🟨
⬛️⬛️🟩⬛️⬛️
🟨⬛️⬛️⬛️⬛️
🟩🟩🟩🟩🟩
😎

Wordle er jo et ordspill som Josh Wardle (🤨) har laget som har tatt mange med storm! Men hva er vel et web spill uten at det blir gjenskapt i både JS og i Vue?

Under her ser du Vue-koden som Evan You har skrevet:

Under her du en video av Dan Abramov med sin versjon i ren JavaScript!

Ganske kult! En klassisk kamp mellom Evan You og Dan Abramov!

Remix vs Next.js

Remix, Remix, Remix, og litt mer Remix.

Twitter-feeden min er Kent C. Dodds som forteller hvor bra Remix er, og rewteets fra Kent C. Dodds av andre som forteller hvor bra Remix er. Det er mye snakk om det for tiden, men det hindrer oss ikke å snakke om det litt mer!

Next.js er jo et rammeverk som ofte blir brukt for å rendre f.eks. React kode på server siden, men Remix gjør jo mye av det samme, så hva skal man egentlig velge?

Det viser seg at Remix raskere på både å gi statisk og dynamisk innhold, bedre UX selv med tregt internett, bedre error håndtering og mye mer. Sjekk ut artikkelen om du er nysgjerrig, og for all del, ikke la deg farge av at den er publisert på remix.run sine sider… 😬

React Native recap H2

Siste halvdel av 2021 gikk både fort og sakte på samme tid, man var fri som en fugl den ene dagen, og den andre dagen er det pressekonferanse annenhver time.

Så det kan jo være vanskelig å følge med alt som skjedde både i den analoge og digitale verden, men våre kjære venner i React Native har gitt oss en liten recap av hva som skjedde i mobilverdenen på denne tiden.

Nysgjerrig på å se hva de har gjort fra issues i repoet til bidrag på konferanser, sjekk ut denne lenken da vel!

TypeScript 4.6 i beta

TypeScript, rammeverket jeg ikke skjønner at folk klarer seg uten. 🔥 (Er det egentlig en brannfakkel?).

Beta-versjon av TypeScript har kommet, og med denne releasen blir det lov å skrive kode før super(), bedre rekursive depth-checks, pluss mye mer som gjør livet enda enklere med TypeScript. Hvis du er av den ivrige og nysgjerrige typen, og lurer på hva mer versjon 4.6 av TypeScript vil gi deg kan du jo sjekke ut posten!

Det var alt for denne gangen, vi sees en annen uke! 👋