Rykter på X: Vi kan gå rett til React 19!

Nye Bun Shell, ny React(?) og npm-tilbakeblikk for 2023 i ukas ForrigeUke.

Joakim Sjøhaug gir deg ukas viktigste frontend-nytt. 📸: kode24 / Bekk
Joakim Sjøhaug gir deg ukas viktigste frontend-nytt. 📸: kode24 / Bekk Vis mer

Dette var uken for Remix som SPA 🤯, react native for visionOS 🥽 og — 8 390 andre ting skjedde i frontend verdenen!

🐣 Bun shell

Bun, som ble lansert i 2022, har nå annonsert et nytt programmeringsspråk — Bun Shell.

Dette vil komme bundlet med Bun og skal la deg skrive shell-script uavhenging av hvilken platform det skal kjøre på. Scripts for Bun shell kan skrives i TypeScript eller JavaScript — det som du foretrekker.

Du kan lese mer om Bun Shell og se eksempler i denne artikkelen.

🤔 Rykter om React v19 og v18.3

For en uke siden diskuterte Ricky, en i React teamet, kommende features i React for klient-siden i en lengre tråd på X.

En følger spurte hva det var som stoppet teamet fra å lansere disse funksjonene i en stabil versjon av React, hvor Ricky svarte at det er "breaking changes" på main som var grunnen.

Han kunne imidlertid fortelle at teamet jobbet med å løste dette og lage en god oppgraderingsguide uavhengig om man hadde en klientapplikasjon eller også benyttet seg av serverside.

I ettertid av denne tråden går det nå rykter om at v18.3 droppes og at man heller gå rett til v19! Dette er foreløpig kun rykter på X, og vi får vente å se om v18.3 faktisk droppes og at man går rett til v19. Selv om v18.3 lenge har vært tilgjengelig som canary. 😲

🎉 En oppsummering av NPM i 2023

Socket har tatt et tilbakeblikk for året 2023 på npm. I artikkelen understreker de den enorme veksten som har vært av pakker gjennom årene.

I fjor lastet Socket inn nesten nesten 4 000 000 pakker fra npm, hvor npm rapporterer at 2 500 000 av disse er såkalte “aktive pakker” på slutten av 2023. 😱 📦

Videre i artikkelen ser de på trender. En av disse er hvilken pakke som flest pakker avhenger av, og til ingen overraskelse er det Typescript som er den pakken flest pakker avhenger av. For flere trender og observasjoner (f.eks hva er det lengste pakkenavnet?) anbefaler jeg å ta en titt på artikkelen!