Ruby on Rails: - Fra sprø idé til populært rammeverk

Samt mørke greier på nettet, GTA 6 og hvordan flipperspill egentlig funker i ukas Lørdagsgodt.

Det finnes mange kule små nisjeaviser der ute. Og nå tenkte jeg å shine litt ljus på Salongen.no, som er et netttidskrift for filosofi og idehistorie. I denne artikkelen kan du lese om utfordringene for offentligheten (som sosiale medier).

En anna kul filosofiting-tang er Einar Duenger Bøhn sin lett(ere) forståelige "Kan datamaskiner tenke?" i Norsk filosofisk tidsskrift. Korte svaret er: "Nei". Men hvorfor er ganske interessant. I samme sleng kan jeg også anbefale boka hans Teknologiens filosofi.

Og nå: Lørdagsgodt.

😍 Woho! GTA 6-trailer (snart)

Ole Petter:

Venter du også med stadig mindre tålmodighet på GTA 6? Det gjør jeg, også. Og resten av absolutt hele verden.

Men kanskje det er på tide å slutte å spekulere om når den neste traileren kommer? Som, for øvrig, faktisk, helt sant, etter at denne videoen ble publisert, ble bekrefta å komme tidlig desember!

Så da er det bare å lå hype-toget dure videre! Tut tuuut.

📽️ Kontroversiell Youtube-er

Jørgen:

Denne dokumentaren kom ut nylig om YouTube-fenomenet Boogie2988, som med sitt alter ego Francis skøyt oppover gaming-YouTube i årevis før han klarte å ødelegge alt.

Vi snakker skilsmisse, vektoperasjon, feilinvesteringer i krypto, og mye psykiske problemer. Videoen har allerede fått flere millioner med visninger, og jeg har tenkt å se hele i helgen!

💡 Sånn fungerer flipperspill

Kurt:

Flipperspill er gøy, men hvordan fungerer de egentlig? Det viser seg at selv temmelig gamle flipperspill er overraskende kompliserte.

Mens flipperspill av nyere dato inneholder datamaskiner, har enkelte gamle maskiner fra 70-tallet bare en masse bevegelige elektromekaniske rariteter som får alt til å fungere. Uten datamaskin.

Interessant video!

😮 Ny samurai-serie!

Mattis:

Jeg DIGGER japansk historie. Og det vil jeg tippe at det er flere som gjør. Og sjekk ut denne traileren til det som ser ut som en rååå serie da.

🧌 Det ekstreme nettet

Ole Petter:

Det tidlige internettet var fullt av... hva skal jeg si... ekstreme greier. Jeg husker fortsatt første gang Sondre viste meg Rotten Dått Com på Compaq-maskina si, og jeg ble aldri den samme igjen.

Men at det var en side som hevda å vise et råtnende lik, sånn bokstavelig talt, live, det fikk jeg aldri med meg.

Eller var det bare en urban legende?

📺 Ruby on Rails-dokumentar

Kurt:

Torsdag kveld kom Ruby on Rails-dokumentaren fra Honeypot, der den danske programmereren David Heinemeier Hansson forteller om hvordan Rails gikk fra å være en “sprø idé” til et populært fullstack-rammeverk.

Jeg har ikke fått sett den ennå – men skal definitivt sette av tid i helgen!

⚔️ Klimaskatter

Ole Petter:

Joda, det er kjipt at isen smelter, men aldri så vondt at det ikke er godt for noe, si!

I Norge smelter det fram stadig nye greier fra gamle, gamle, gamle dager, og det er jo ganske gøy.

Om det er verdt en klimakrise, tviler jeg god litt på.