Remix slås sammen med React Router: – En genistrek!

Kristofer Giltvedt Selbekk i Bekk er positiv til at Remix på React Conf annonserte at rammeverket forsvinner inn i React Router.

Kristofer Giltvedt Selbekk har lenge vært stor fan av Remix. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Kristofer Giltvedt Selbekk har lenge vært stor fan av Remix. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Mange Remix-utviklere satte kanskje kaffen i halsen da det i går ble kjent at Remix-rammeverket tilsynelatende forsvinner.

I et foredrag på React Conf onsdag kveld norsk tid annonserte nemlig skaperen av både Remix og React Router, Ryan Florence, at Remix slås sammen med React Router. Du kan se hele foredraget i bunnen av artikkelen.

Ifølge et blogginnlegg fra Remix har React Router alltid vært den største avhengigheten i Remix. De to prosjektene, som altså er laget av samme person, har blitt likere og likere hverandre.

– Remix har alltid vært bare et lag på toppen av React Router, og det laget har krympet over tid, skriver Brooks Lybrand i Remix i blogginnlegget.

Det som nå skjer er at den neste versjonen av Remix, det som skulle blitt Remix v3, nå vil bli lansert som React Router v7.

Versjon 3 av Remix blir til React Router v7. 📸: Remix / Jacob Paris
Versjon 3 av Remix blir til React Router v7. 📸: Remix / Jacob Paris Vis mer

Ingen dramatikk

Remix-fan Kristofer Giltvedt Selbekk mener det ikke er noen dramatikk i endringen.

Det at Remix slås sammen med React Router er ikke så dramatisk som det kanskje høres ut. React Router har lenge beveget seg mot å bli likere Remix, slik at det blir enklere å migrere fra en single-page-app til å bruke et rammeverk, sier Selbekk.

Han sier det Remix-gjengen nå gjør ikke er annet enn å fullføre den overgangen.

– Man skriver ikke lenger om appen sin fra React Router til Remix – man oppgraderer bare React Router!

Kristofer Giltvedt Selbekk i Bekk. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Kristofer Giltvedt Selbekk i Bekk. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Mener det er en genistrek

Selv om mange utviklere på blant annet X har reagert med uttalelser som at de synes det er synd at man ikke heller dropper React Router-navnet fremfor det kanskje stiligere Remix-navnet, så mener Selbekk at Remix gjør det rette:

– Jeg vil si dette er en genistrek for adopsjonen av Remix. Remix har i dag 289.000 ukentlige nedlastninger, mens React Router har nesten 10 millioner!

Det å gjøre Remix og React Router til én og samme pakke mener han vil gjøre det mye enklere for alle som ønsker å bevege seg over til serverside-rendring, eller som bare vil ha en litt mer komplett pakke med datahenting og ruting i ett på klienten.

«Jeg gleder meg til å gjøre denne oppgraderingen selv.»

– Det som før føltes som en migrasjon eller omskrivning, blir nå mye enklere og mer inkrementelt.

Selbekk er imponert over denne endringen i kurs for Remix og React Router.

– Jeg gleder meg til å gjøre denne oppgraderingen selv på mine egne prosjekter, eller hos de jeg jobber med. Det blir veldig mye enklere å gå fra klientside-apper til noe som rendrer på server-siden – noe jeg har slåss for lenge. Du får bedre code-splitting, enklere datahenting og raskere kode.

Forvirrende om Remix-merkevaren

Remix-merkevaren vil ifølge Lybrand i Remix fortsette å eksistere, men rammeverket vi kjenner som Remix vil altså hete React Router.

– Vi er Remix-teamet og React Router er et Remix-prosjekt. Vi har virkelig spennende planer utover React Router, som vi ikke kan vente med å fortelle om, skriver Lybrand.

Remix-pakkene vil "pauses" for en liten stund mens Remix-teamet jobber med å få ut React Router v7.

Selbekk tror mange har blitt forvirret over uttalelsen til Reamix-teamet om å "sette Remix-pakken på pause". For hva betyr det for Remix som merkevare?

Det er et community mange har forelsket seg i, og denne overgangen vil i praksis gjøre Remix-merkevaren litt overflødig, siden alt er React Router nå.

– Remix-gjengen har vært litt vag her enn så lenge – det eneste de har sagt er at de har «noen kule idéer om hva Remix kan brukes til i fremtiden». Så vi får nesten bare vente å se.

Masse nytt

For de som bruker dagens versjon av Remix vil det komme en codemod som automatisk vil oppdatere alt for deg.

Ifølge Remix-teamet skal det ikke være noen fare ved å ta i bruk Remix i dag før React Router v7 kommer – ettersom det eneste oppdateringen gjør er å endre alle imports i kodebasen fra å importere fra "@remix-run/react" til "react-router" i stedet.

Selbekk forteller til kode24 at React Router v7, eller Remix v3 om du vil, har en masse nye og kul funksjonalitet.

– I Ryan Florences talk på gårsdagens React Conf fikk vi en preview av hvordan React Server Components vil se ut, prerendering av sider og masse annet moro! avslutter Selbekk

Du kan se hele foredraget til Ryan Florence her: