Regjeringen lanserer «IT-fiksere» for eldre

Prøveordningen kalles for IT-fiksere, og skal iverksettes i utvalgte kommuner.

Digitalisering er et middel for å inkludere flere i samfunnet, ikke et mål i seg selv, mener kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).📸: Terje Pedersen / NTB
Digitalisering er et middel for å inkludere flere i samfunnet, ikke et mål i seg selv, mener kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).📸: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Regjeringen setter i gang tiltak for å inkludere flere eldre i det digitale samfunnet. Det skal sikre likeverdige offentlige tjenester.

– Digitalisering er et middel for å inkludere flere i samfunnet, ikke et mål i seg selv, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

Iverksetter IT-fiksere i kommunene

Gjelsvik lanserer nå en ny handlingsplan som skal forhindre digital utenforskap. Det melder regjeringa i en pressemelding.

Handlingsplanen skal sikre at alle får tilgang til offentlige tjenester, uavhengig av alder, kjønn og bakgrunn, står det i pressemeldingen.

Blant de 32 tiltakene er en prøveordning hvor brukere som har behov for grunnleggende IT-støtte skal få enkel hjelp med dette. Ordningen kalles for «IT-fiksere», og skal iverksettes i utvalgte kommuner.