Putin måtte utsette tale etter stort DDOS-angrep

- Siden i går har vi hatt omfattende tjenestenektangrep på nettet, sier Kreml-talsmann.

Eksperter jobber med å rette opp problemet. Men det tar tid, forteller Kreml-talsmann. Her president Vladimir Putin i anledning det russiske parlamentsvalget i 2021. 📸: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters.
Eksperter jobber med å rette opp problemet. Men det tar tid, forteller Kreml-talsmann. Her president Vladimir Putin i anledning det russiske parlamentsvalget i 2021. 📸: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters. Vis mer

Talen til Russlands president Vladimir Putin under økonomiforumet i St. Petersburg har blitt utsatt på grunn av et dataangrep, melder russiske medier.

Angrepet skal være et såkalt tjenestenektangrep, også kjent som DDoS, ifølge Putins talsperson Dmitrij Peskov, skriver Aftonbladet.

Deltakerbasen er deaktivert

Ifølge ham har Putin valgt å utsette talen sin én time på grunn av angrepet, skriver blant annet den russiske nettavisen Gazeta.ru.

– Siden i går har vi hatt omfattende tjenestenektangrep på nettet og på akkrediteringssystemet til økonomiforumet. I dag ble deltakerbasen dessverre deaktivert, slik at det ble problemer med utdeling av adgangskort, forklarer Peskov, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria.

– Eksperter jobber med å rette opp problemet. Vi skal fikse alt, men det tar tid, sier Kreml-talsmannen.