Petter fra Novacare til Boitano: - Lyst å bygge noe eget

- Den rette idéen har bare ikke dukket opp helt ennå, sier Petter Karlsrud.

Utvikleren Petter Karlsrud slutter i jobben hos Novacare, og blir ny partner i Boitano.
Utvikleren Petter Karlsrud slutter i jobben hos Novacare, og blir ny partner i Boitano. Vis mer

Utvikleren Petter Karlsrud slutter i jobben hos Novacare, og blir ny partner i Boitano.

- Lysten til å bygge noe eget er sterk. Den rette idéen har bare ikke dukket opp helt ennå. Dermed er Boitano en perfekt arbeidsplass for meg, sier Karlsrud i en inn/ut-melding til kode24.

Lærte seg apputvikling for vinylsamlinga

Kodeinteressen til Karlsrud skal ha starta på IT valgfag på videregående, hvor han lærte alt fra HTML til C#, som han ennå har bruk for.

Veien gikk videre til Innovasjon og Entreprenørskap på Universitetet i Sørøst-Norge hvor han også tok flere IT-fag. Samtidig lærte han seg apputvikling til iOS med Objective-C og Swift - først og fremst for å lage en app som skulle få orden i en gigantisk vinylsamling.

Deretter studerte han IT-støttet bedriftsutvikling på NTNU, for å få litt forretningsforståelse på toppen av kodekunnskapen.

Og så venta jobb hos Novacare, hos kunder som Infinitum, LO og NHO. De siste åra skal han ha jobba mye med blant annet Kubernetes, VueJS, Go, C#, gRPC og GraphQL.

Strikk og binders

Men etter 4 år hos Novacare skal skapergleden hans skal ha gitt han lyst på det glade startup-liv. Som han mener å nå ha funnet hos Boitano.

Samtidig som han lover de nye arbeidsgiverne å ikke gå helt bananas med startup-fort og gæli-kode.

- Klart det er nødvendig med strikk og binders for å validere idéer tidlig, men jeg etterstreber godt gjennomtenkt og effektiv kode som er lett å forvalte. Jeg er blitt nøye - til tider til og med litt streng - på konvensjoner i kildekoden som følge av erfaring de siste årene, sier han.