Påskekrim 2024: Noen har hacka helse­plattformen!

Porsgrunnsfolk får ikke bestilt seg helsehjelp, og du må stoppe hackeren.

Hobbypsykiater og IKT-konsulent hos Tomsconsult, Jannicke Kasetten, sjekker at Helseplattformen Grenland Express fungerer optimalt. Bildet ble tatt før hun reiste til Gran Canaria, og hackeren tok over kontrollen. 📸: Morten Holm / NTB
Hobbypsykiater og IKT-konsulent hos Tomsconsult, Jannicke Kasetten, sjekker at Helseplattformen Grenland Express fungerer optimalt. Bildet ble tatt før hun reiste til Gran Canaria, og hackeren tok over kontrollen. 📸: Morten Holm / NTB Vis mer

Som du sikkert har lest mye om, har det stormet rundt helseplattformer det siste året. Spesielt rundt HelsePlattformen Grenland Express (Helse-Pla-GE.com), fra TomsConsult.

Nå har de fått større problemer enn fakkeltog og misfornøyde brukere: En hacker har angrepet helseplattformen, akkurat før alle konsulentene tok tidlig påskeferie på Playa del Inglés på Gran Canaria.

Tom trygler nå om umiddelbar hjelp fra kode24-leserne, og du er dermed invitert på årets kodekrim.

Så logg deg inn på Konsulent 2000, løs de daglige hacker-utfordringene på Helse-Pla-GE.com, avslør kjeltringen og vinn gjeve musematter og klistremerker! 🐣

Helseplattformen Grenland Express finner du på helse-pla-ge.com. Spørsmålet er hva du skal logge deg inn med hver dag.
Helseplattformen Grenland Express finner du på helse-pla-ge.com. Spørsmålet er hva du skal logge deg inn med hver dag. Vis mer

Tomsconsult trenger hjelp

Her er eposten vi har fått:

«Hola, seniores!!! Tom fra Tomsconsult, her. :)

Vi lanserte jo den derre Helseplattformen Grenland Express nettopp, til blandings respons, og nå har visst en eller annen fly forbanna porsgrunnær hækka hele driten. Klagane strømmær inn i Konsulent 2000, men vi fåkke gjort en dritt her fra uteserveringa til Hurtigruta Bar på Playa del Inglés på en vel fortjent bonus-påskeferie. <3

Hackeren tvilær visst på at vi er EKTE kodære, og skal sende masse oppdrag i Konsulent 2000 for å sjekke. Tippær hackeren har passorda til alle brukerne/klagerne/pasientene våre, og kommer sikkert til å hinte om hva de kan værra, for å logge vårs inn som brukeren på Helseplattformen Grenland Express og sjekke ut problemet hackeren har laga. :(

Kan dere PLIS be de der leserne deres om å logge seg inn og løse detta tullet for vårs, og avsløre hvem søren denna hackeren er? Jeg betaler premium, som alltid! Xoxo»

David Skaufjord har tegna denne nydelige hedersbetegnelsen, som du nå kan nyte på ei musematte.
David Skaufjord har tegna denne nydelige hedersbetegnelsen, som du nå kan nyte på ei musematte. Vis mer

Sånn løser du påskekrimmen

OK, her er greia med årets påskekrim fra kode24:

  1. Som vanlig lager du deg en konsulent på Konsulent 2000. Der finner du en haug klager på helseplattformen, som sliter fordi hackeren har hacka. Og hver dag dukker det opp et nytt "oppdrag" fra hackeren, som handler om nettopp disse klagene.
  2. Vi tipper de fleste klagerne er omtalt på enten TomsConsult.no eller Porsgrunn.zone. Der finner du dermed det du trenger for å finne riktig passord for å logge deg inn på helseplattformen.
  3. Du finner HelsePlattformen Grenland Express på Helse-Pla-GE.com. Der må du altså logge deg inn med dagens brukernavn og pasord, basert på dagens hint fra hackeren og litt OSINT-jobbing på de nevnte nettsidene.
  4. Så er det bare å løse dagens problem inne på helseplattformen – altså basert på hva hackeren skriver og den aktuelle brukeren klager på i Konsulent 2000. Løser du oppgaven, gir hackeren deg dagens løsningsord, som du kan svare dagens "oppdrag" med i Konsulent 2000.
  5. Hackeren sender deg syv oppdrag, og på den siste dagen får du avsløre hvem hackeren er, om du er gløgg nok. Dette må du gjøre for å være med i trekningen av hovedpremien.

Så logg deg på og sett i gang! Og husk: Infobobla i årets påskekrim består altså av Konsulent2000.com, Helse-Pla-GE.com, Porsgrunn.zone og TomsConsult.no.

Fra en av annonsene Tomsconsult satt inn i tirsdagsutgaven av Porgrunns Dagblad for å promotere helseplattformen sin. Tross god markedsføring, har plattformen falt i dårlig jord hos beboerne.
Fra en av annonsene Tomsconsult satt inn i tirsdagsutgaven av Porgrunns Dagblad for å promotere helseplattformen sin. Tross god markedsføring, har plattformen falt i dårlig jord hos beboerne. Vis mer

Dette kan du vinne i påskekrimmen

Grunnet skattemessige årsaker og nye innleieregler, vil årets påskekalender bli betalt på følgende måte:

  1. Konsulent 2000 har et eget inntjeningssystem, hvor du får full pott ved å løse oppdraget samme dag det kommer, og mindre og mindre jo flere dager som går.
  2. Det dukker også opp noen sponsa oppdrag, som gir deg 1.000 poeng hele uka, og må tas for å få full pott.
  3. Vi trekker ut én vinner hver dag, blant de som har klart hacker-oppdraget samme dag som det ble sluppet. Disse vinner ei musematte som beviser at de er ekte kodere, og kode24-klistremerker.
  4. Vi trekker ut én hovedvinner, blant de som har full poengpott og har avslørt hvem hackeren er. Denne vinneren får alt dagsvinnerne vinner, bare enda mer, i tillegg til ei flott kaffekopp som beviser at du er en ekte koder.
  5. Du kan opprette og bli med i lag, og laget med flest poeng når alt er over vinner en bunke musematter og klistremerker.

Lykke til! Og har du spørsmål, er det bare å rope ut under, så snakkast vi der.