Over halvparten av tech-selskaper i USA og UK revurderer kontorplaner

Peker på usikkerhet rundt COVID-varianter og vaksineutrulling som hovedgrunner.

Apple-ansatte står i kø for å høre om planer for et nytt kontorbygg i Austin. 📸: Ricardo Brazziell/Austin American-Statesman via AP / Scanpix
Apple-ansatte står i kø for å høre om planer for et nytt kontorbygg i Austin. 📸: Ricardo Brazziell/Austin American-Statesman via AP / Scanpix Vis mer

Sky-id-selskapet JumpCloud har gjort en undersøkelse blant små og mellomstore tech-selskap i Storbritannia og USA som gir en stor finger til ledere som vil flytte tilbake på kontoret. Det melder theregister.com.

Over 70 prosent

I det siste har flere og flere store tech-selskap meldt at de utsetter tilbakevending til kontoret. Både Amazon og Microsoft har utsatt planene til langt ute i 2022, og til og med stabeisen Apple melder om tidligst januar 2022.

Nå ser det ut til at flere mindre selskap følger trenden. JumpCloud har nemlig spurt over 500 selskap om de har endret planene for høsten. 52.8 prosent sier de har holder på å revurdere dem, og 15 sier de har satt på nødbrekket.

Ser man kun på tallene for Storbritannia er resultatet enda større i favør hjemmekontor. Der sier nemlig 71 prosent at de skal beholde hjemmekontor, på ubestemt tid.

Obligatorisk vaksinasjon

Undersøkelsen viser også at 68 prosent av amerikanske selskap sier de har bedt sine ansatte vaksinere seg. Hvorav over halvparten tilbyr insentiver til ansatte for å sette stikkene.

I London sier 70 prosent at de velger å gjøre det samme, mens litt under 50 sier det samme i andre deler av landet.