Nytt toppnivå-domene – duket for flere ordspill

Google Registry lanserer .ing, men du skal ha dype lommebøker for å sikre deg noen av de mest attraktive domenene.

Det er nå mulig å forhåndsregistrere domener under .ing. Men noen av de mest attraktive domenene kan koste deg dyrt. 📸: Kurt Lekanger
Det er nå mulig å forhåndsregistrere domener under .ing. Men noen av de mest attraktive domenene kan koste deg dyrt. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

Google Registry har annonsert at det nå er mulig å registrere domener under toppnivådomenet .ing.

Med det nye topnivådomenet kan vi naturlig nok vente oss en masse nye ordspill fremover.

For eksempel har Adobe allerede sikret seg edit.ing og sign.ing for redigering og signering av PDF-er. Og tegne- og designverktøyet Canva har stukket av med domenene design.ing og draw.ing.

Må betale tilleggsavgift

Google skriver i lanseringsbloggposten at .ing-domener kan registreres i dag som en del av en Early Access Period (EAP), via en av registrarene som er oppført som partnere.

Dette gjøres ved å gå til nettstedet med det passende navnet get.ing.

For å få registrert et domene i EAP-perioden må man betale en ekstra engangsavgift, og avgiften vil ifølge Google synke frem til 5. desember klokken 17:00 norsk tid.

Etter dette vil .ing-domenene være tilgjengelig for alle til en fast årlig pris gjennom den registraren man har valgt.

Dyre domener

Vi prøvde å søke opp noen forskjellige domener, og selv om det er fullt mulig å få tak i noen fine domener til greie priser, er noen av de mest attraktive svært kostbare.

Vil du for eksempel sikre deg domenet work.ing, vil GoDaddy Norge ha rundt 1,4 millioner kroner i året.

Men det er langt ifra sikkert at du faktisk får det:

«Hvem som helst kan forhåndsregistrere et domene i denne fasen. Hvis det er flere henvendelser for det samme domenet, vil domenet gå til auksjon. Hvis du ikke vinner domenet, vil du få full refusjon.», skriver GoDaddy på sine nettsider.

Det er altså en trøst at du får tilbake de 1,4 millionene dine hvis du skulle tape auksjonen. Men faren er også stor for at du må betale mye mer.