Norsk Oracle-utvikler sa opp: - MySQL er en ganske dårlig database

Nordmann skaper rabalder med heftig blogginnlegg om oppsigelsen sin.

MySQL blir mye brukt, men ikke alle er like glade i databasen. Blant annet en som var med å lage den. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
MySQL blir mye brukt, men ikke alle er like glade i databasen. Blant annet en som var med å lage den. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

- I dag var min siste dag hos Oracle, og dermed også hos MySQL-teamet. Og når man bestemmer seg for å bytte jobb, kommer alltid spørsmålet "Hvorfor".

Slik starter den norske utvikleren Steinar H. Gunderson sin siste bloggpost: "Leaving MySQL".

Teksten har fått fart på seg, blant annet gjennom Hacker News, Reddit og en artikkel hos The Register - for Gunderson sparer ikke på kruttet.

Noe av grunnen til at han slutta i Oracles MySQL-team i Trondheim, for å heller lage Chrome for Google, var nemlig misnøyen med produktet han utvikla.

«Å komme til MySQL var som å stige inn i et paralelt univers.»

"Ganske dårlig database"

Gunderson påpeker at det er flere grunner til at han slutta, men MySQL i seg selv var altså én av dem.

- La meg påpeke noe jeg har sagt både internt og eksternt for de siste fem årene (dog aldri på en scene, som forklarer hvorfor jeg alltid har holdt meg unna foredrag om MySQL): MySQL er en ganske dårlig databse, og du bør seriøst vurdere å bruke Postgres i stedet, skriver Gunderson i det engelske blogginnlegget.

- Å komme til MySQL var som å stige inn i et parallelt univers, hvor det var masse folk som genuint trodde at MySQL var et state-of-the-art produkt. Samtidig fikk jeg orienteringer og ble fortalt hvordan optimizer-en virka internt, og jeg måtte helt ærlig ha sjokkpauser for å ta inn hvor primitivt nesten alt var. Det var bissart, skriver han videre.

kode24 har bedt Gunderson om å svare på noen spørsmål, men han ønsker ikke å kommentere saken noe ytterliggere.

"Se på andre sida av gjerdet"

I blogginnlegget skriver Gunderson at han synes mange av svakhetene i MySQL var "galskap", og at en av teoriene hans om hvordan dette kunne ha seg var at både MySQL-utviklerne og -brukerne aldri brukte noen andre databaser.

I løpet av arbeidet hans gikk MySQL fra versjon 5.7 til 8.0, og han skriver at han er stolt av alle forbedringene som kom i løpet av denne tida.

- Men til slutt innså jeg at det ikke var nok ressurser til at jeg kunne få oppleve at MySQL ble et konkurransedyktig produkt, uansett hvor mange i selskapet som prøvde å kommunisere at Oracle var fullt av genier og at "VI VINNER SKYEN", skriver Gunderson.

- Og det er sikkert greit, og ikke egentlig derfor jeg slutta. Bruker du MySQL og det funker for deg, sikkert, kjør på. Men kanskje du bør vurdere å ta en titt på andre sida av gjerdet snart, forbi "OMG vacuum"-memene.

kode24 har bedt Oracle om en kommentar, men de forteller oss at de ikke har noen.