Nederlandsk produsent av databrikker hacket i mars

Selskapet Nexperia, en kinesiskeid prosent av databrikker, ble i mars utsatt for hacking, opplyser hovedkontoret i Nederland.

Hackere skal ha forsynt seg med informasjon om brikkedesign, hemmelige dokumenter og handelsavtaler. Illustrasjonsfoto fra en annen fabrikk. 📸: NTB / Shutterstock
Hackere skal ha forsynt seg med informasjon om brikkedesign, hemmelige dokumenter og handelsavtaler. Illustrasjonsfoto fra en annen fabrikk. 📸: NTB / Shutterstock Vis mer

I en uttalelse heter det at Nexperia har oppdaget at en uautorisert tredjepart har tatt seg inn i noen av selskapets servere. Meldingen bekrefter en tidligere rapport i nyhetskanalen RTL.

Nexperia sier at selskapet tok affære umiddelbart og koblet ut de berørte delene av virksomheten fra internett.

Nexperia er en tidligere divisjon av brikkeprodusenten NXP. Divisjonen ble løsrevet i 2016 og to år senere kjøpt av kinesiske Wingtech. Selskapet produserer vanlige databrikker, transistorer og dioder.

Har forsynt seg

Eksterne eksperter er engasjert for å finne ut hvordan hackingen kunne skje, og hvilket omfang den har. Nexperia sier ingenting om eventuelt skadeomfang eller tap som følge av hendelsen.

RTL meldte i sin reportasje at hackerne har lagt ut flere titall konfidensielle dokumenter på det såkalte mørke nettet og krever løsepenger for å slette dem.

Hackerne skal ha forsynt seg av informasjon om brikkedesign, hemmelige dokumenter og handelsavtaler med kunder som Apple, SpaceX og Huawei.