Nå kommer den nye MacBook Pro-modellen: Får ny lader (igjen)

Apple-journalisten Mark Gurman bekrefter at den nye modellen er rett rundt hjørnet.

Det ryktes at Apple lanserer den nye Pro-modellen til høsten. 📸: REUTERS/Elijah Nouvelage/
Det ryktes at Apple lanserer den nye Pro-modellen til høsten. 📸: REUTERS/Elijah Nouvelage/ Vis mer

Apples nye MacBook Pro skal være rett rundt hjørnet.

I alle fall om vi skal tro Bloombergs Apple-journalist Mark Gurman, som nylig skrev at Apples nye modell vil lanseres i løpet av de kommende månedene i sitt nyhetsbrev.

Det er fortsatt ikke satt noen endelig dato, men Gurman skriver i nyhetsbrevet at selskapet vil lansere Macobook-en en gang mellom september og november. Noe som virker sannsynlig, etter som Apple ofte har lansert nye produkter på høsten.

Han påpeker én ting spesielt:

– Tro det eller ei, men viss du er heldig nok til å ha en iPhone. iPad Pro, Apple Watch og snart, neste generasjons Mac laptop med den nye Magsafe-laderen, vil du bruke fire forskjellige ladekabler for å lade Apple-produktene dine, skriver han.

20-kjerners brikke

Mens dagens MacBook Pro og iMac inneholder en åttekjerners Intel Core i9-prosessor, ryktes det at neste generasjon skal få vesentlig økt hastighet.

Neste generasjons MacBook Pro og iMac skal nemlig angivelige få en 20-kjerners databrikke, og skal ha opp til 16 høy-ytelseskjerner, på toppen av de fire høyeffektivitets-kjernene fra M1-brikken, skriver nettavisen Tom´s Guide.

Også ryktesprederen Dylandkt på Twitter har tidligere spådd at M1X brikken ville være vesentlig forbedret.

Problemer for utviklere

Selve om mange utviklere har hyllet de nye Macbook Pro-ene med M1, har flere tatt til forum for å klage på mangler og feil. Spesielt siden software må skrives om fra Intel-arkitektur for å støttes native.

Et sårt tema er støtten for Docker, som har hatt fraværende støtte for M1-chipsettet inntil nylig. Selskapet slapp nylig en oppdatering som legger til støtte, men har fortsatt en liste med kjente problemer de arbeider med.

Apputviklere har også klaget på dårlig støtte, og en reddit-bruker skriver blant annet:

"My experience with it has been less than stellar.

Many of the libraries we use on our iOS app still haven’t been updated for Apple silicon (looking angrily at you google)."