Nå kan Twitter tvinge Musk til å gjennomføre kjøpet

Twitter-styret har godkjent Musk-avatale og åpner med det for tvangskjøp av selskapet.

Twitter og Elon Musk har den siste tiden vært i en bitter strid etter at Musk meldte at han ikke ønsket å kjøpe Twitter likevel. Her: Musk under et SpaceX-arrangement i slutten av august i Texas. 📸: Michael Gonzalez/Getty Images/AFP
Twitter og Elon Musk har den siste tiden vært i en bitter strid etter at Musk meldte at han ikke ønsket å kjøpe Twitter likevel. Her: Musk under et SpaceX-arrangement i slutten av august i Texas. 📸: Michael Gonzalez/Getty Images/AFP Vis mer

Twitters aksjeeiere har nesten enstemmig godkjent avtalen med Elon Musk fra tidligere i år om kjøp av selskapet.

Basert på en foreløpig opptelling stemte 98,6 prosent av eierne for en avtale om å godkjenne oppkjøpet. Det åpner juridisk for at Twitter kan tvinge Musk til å gjennomføre kjøpet etter at han ensidig opphevet kjøpsavtalen i juli.

Krangler om falske brukere

Musk hadde opprinnelig avtalt å kjøpe Twitter, som nå er verdsatt til 32 milliarder dollar, for 44 milliarder. Men i juli trakk han seg med den begrunnelse at Twitter ikke hadde innfridd betingelsene.

Ifølge Musks advokater har ikke Twitter gitt nok informasjon til å støtte opp om påstanden om at bare 5 prosent av brukerne av meldingstjenesten er falske.