Nå kan du bruke CSS-nøsting overalt: - Siste dråpen for Sass

Ny viewport-rapport, CSS nesting endelig også i Firefox, Server Actions-dokumentasjon og TypeScript 5.2 i ukas ForrigeUke.

Dette var uken for å telle dager 🗓️ og copy-pasting 🐱Og 6 899 ting skjedde i frontend-verdenen!

Hvilke viewporter bruker du? 📏

Set Studio har laget en nettside/rapport med resultater fra en undersøkelse av hvilke viewporter (vindus-størrelser) som brukes ute i felten™.

Når en nettleser på mobil kan ha forskjellige viewports avhengig av hvilken tilstand og hvor adressefeltet ligger er det ikke rart om det blir vanskelig å tilpasse nettsider forskjellige flater 😵💫.

Det har heldigvis heller aldri vært så lett å fikse som nå. Flere stilrammerverk kommer med egne knekkpunkter som skal fange opp de forskjellige skjermstørrelsene.

Nesting i CSS er her i dag! 🕸️

Kaaaaanskje ikke noe som skjedde helt tilbake i forrige uke. Men i dag slapp versjon 117 av Firefox 🦊.

Det betyr at man i følge caniuse kan bruke den innebygde nestingen i CSS på alle større nyere browsere.

For mange har det vært den siste dråpen for å gå over fra pre-processorer som Sass, ettersom CSS nå dekker de aller viktigste featurene (variabler, funksjoner etc) for å brukes som det er.

Wes Bos (SyntaxFM) har en Twitter/X-tråd med mange gode eksempler på hvordan man kan ta det i bruk — og hvordan man løser eldre brower support. Den kan du følge her 👇

Dokumentasjonen for Server Actions på plass!

Forrige ForrigeUke snakket jeg litt om forrige ukes forrige uke 🤪, men også om Server Actions i NextJs.

Har du leita etter dokumentasjonen for å prøve det ut selv? Nå er den nemlig kommet seg på plass, som kan tyde på at det er på tur over til et litt mer permanent API.

Oooog med det er det nesten helt klart for at man kan ta det i bruk 🤠. I hvertfall i hobbyprosjektet sitt.

Versjon 5.2 av TypeScript er ute

Caroline skrev litt om betaen i denne utgaven av ForrigeUke. Nå er det ute og klart til bruk 🚀 — og denne versjonen kommer med en del snacks.

De tingene jeg setter mest pris på (i spesifikk rekkefølge) er: automagisk fiksing av komma i objekter 😻, forbedret bruk av array-metoder (map, filter, etc) når man har array med unioner, og at tupler nå kan ha navngitte verdier ([a: 'hello', b: 'world']).

Du kan sjekke ut heeeeele release-posten her.

Aaand that’s that! 👋 Vi sees neste uke!