Nå er dagen her: Windows får RAR-støtte!

Og en rekke andre arkivfilformater i løpet av uka.

Nå har Microsoft endelig signalisert at de vil legge til native støtte for tar, 7-zip, rar, gz og mange andre arkivfil-formater i Windows 11. 📸: Unsplash
Nå har Microsoft endelig signalisert at de vil legge til native støtte for tar, 7-zip, rar, gz og mange andre arkivfil-formater i Windows 11. 📸: Unsplash Vis mer

Velkommen etter, vil kanskje mange si. Men et vist gammelt ordtak heter jo: Bedre seint enn aldri.

For nå har Microsoft endelig signalisert at de vil legge til native støtte for tar, rar, gz og mange andre arkivfil-formater i Windows 11, melder The Register.

Microsoft kunngjorde nyheten sammen med andre endringer i Windows, som de håper vil glede utviklere. Blant skal Windows Terminal få tabs som det er mulig å "rive ut", sånn at du kan organisere dem sjælv, fortsetter nettavisen.

Kommer i løpet av uka

Som The Register påpeker, er dagene da du risikerte å bli slave til den cyberkriminelle underverdenen etter å ha lasta ned en infisert tredjepartsapp, kanskje snart over.

Forhåpentligvis.

Også The Verge utrykker glede over nyheten, og skriver at Windows har benyttet seg av libarchive sitt open source-prosjekt for å få til endringen.

Microsoft har uttalt til dem at støtte til de nye formatene kommer til å rulles ut i nye "work-in-progress"-versjoner senere denne uka. Samtidig legger avisen til at integrasjonen forhåpentligvis blir litt bedre enn den native ZIP-støtten, som Windows har hatt siden 98-versjonen.