Mia Landsem (26) til Crayon: – Kjent for sin faglige dybde og engasjement

– Jeg ser frem til å fortsette mitt samfunnsengasjement både innenfor og utenfor Crayon, sier Mia Landsem.

- Jeg ser også frem til å fortsette mitt samfunnsengasjement både innenfor og utenfor Crayon, sier Mia Landsem. 📸: Privat
- Jeg ser også frem til å fortsette mitt samfunnsengasjement både innenfor og utenfor Crayon, sier Mia Landsem. 📸: Privat Vis mer

Crayon har ansatt den anerkjente "datadetektiven" Mia Landsem (26). Her får hun stillingen som etisk hacker, med et spesielt ansvar for å teste IT-sårbarheten til norske bedrifter.

Landsem har de siste årene markert seg offentlig i kampen mot spredning av bilder, overgrep og digital vold på nettet.

Avslører overgrep

Landsem er utdannet innen IT-sikkerhet fra Noroff. De siste tre årene har hun jobbet som etisk hacker i Orange Cyberdefense.

Landsem er også kjent for å avsløre ulovlig spredning av nakenbilder og digitale overgrep mot barn. Hun er også en ettertraktet foredragsholder og har gitt ut barne- og ungdomsbok med tittelen «Trygg på nett».

- Crayon er blant de ledende aktørene innen IT-sikkerhet i Norge, og jeg ser frem til å bistå våre nåværende kunder samtidig som jeg er med på å utvikle nye sikkerhetstjenester. Jeg ser også frem til å fortsette mitt samfunnsengasjement både innenfor og utenfor Crayon, sier Landsem.

Fagdybde og kvinneengasjement

Ifølge Geir Øivind Gulliksen, administrerende direktør i Crayon Norge, er sikkerhet et av de store satsingsområdene i Crayon.

- Vi ønsker å ha en bred tilnærming til digital sikkerhet. Derfor er vi svært glade for å ha Mia Landsem med på laget, sier han.

Gulliksen legger til at Landsem vil ha et spesielt ansvar for å forebygge hackerangrep mot norske bedrifter.

- Landsem er kjent ikke bare for sin faglige dybde innen IT-sikkerhet, men også for sitt engasjement for å fremme kvinner i IT, sier Gulliksen.

Hjulpet unge mennesker

Gulliksen sier at Landsem med sin unike kombinasjon av teknisk kunnskap og samfunnsengasjement, har hjulpet unge mennesker med å håndtere utfordringer.

- Både digitalt og i den fysiske verden. Vi ser frem til at hun skal dele sin kunnskap og erfaring med våre kunder og vår organisasjon, sier han.