Metas Threads er lansert i Norge: «Velkommen!»

– I dag åpner vi Threads for flere land i Europa. Velkommen til alle sammen, skriver Meta-sjef Mark Zuckerberg på plattformen.

Threads er tilknyttet bildedelingsappen Instagram og skal være en rival til X, i mange år kjent som Twitter. Her: Meta-sjef Mark Zuckerberg. 📸: JOSH EDELSON / AFP)
Threads er tilknyttet bildedelingsappen Instagram og skal være en rival til X, i mange år kjent som Twitter. Her: Meta-sjef Mark Zuckerberg. 📸: JOSH EDELSON / AFP) Vis mer

Metas skrive-app Threads, som anses som en konkurrent til Elon Musks X, ble torsdag lansert i EU. Appen har vært tilgjengelig i USA i månedsvis.

Threads er tilknyttet bildedelingsappen Instagram og skal være en rival til X, i mange år kjent som Twitter, som etter Elon Musks inntog som eier har mistet mange brukere og annonsører.

– I dag åpner vi Threads for flere land i Europa. Velkommen til alle sammen, skriver Meta-sjef Mark Zuckerberg på plattformen. Den ble lansert i 100 land tidligere år, men måtte vente i EU, ifølge Meta på grunn av usikkerhet rundt regulering av den.

Bekymret for reklame

Meta har havnet i EUs søkelys, særlig grunnet bekymring rundt hvordan selskapets brukerdata benyttes til svært målrettet reklame.

Mer enn 100 millioner mennesker opprettet bruker på Threads den første uka etter lanseringen utenfor EU, ifølge Meta.