Martin til Boitano – hadde egentlig tenkt å bli pilot

– Jeg hadde egentlig tenkt å bli pilot i Forsvaret, men så måtte jeg ha en plan B, sier Martin Johansen. Nå er han utvikler hos Boitano.

Martin Johansen er ny utvikler hos Boitano.
Martin Johansen er ny utvikler hos Boitano. Vis mer

Konsulentselskapet Boitano melder om en ny utvikler: Martin Johansen.

31-åringen fra Nannestad har en bachelor i Programmering og nettverk ved Universitetet i Oslo, men hadde egentlig helt andre planer her i livet.

Vraka jagerpilot-drømmen

– Jeg hadde egentlig tenkt å bli pilot i Forsvaret, men så måtte jeg ha en plan B, sier Martin Johansen i en inn/ut-melding til kode24.

Etter mye dataspill i ungdommen, var det programmering som var den mest nærliggende B-planen.

– Jeg spilte mye Minecraft og League of Legends, og skjønte jeg hadde et anlegg for programmering når jeg holdt på med xor-operasjoner i Minecraft, forteller han.

Utviklerkarrieren ble etterhvert mer fristende enn å bli forsvarspilot, og Johansen tok seg en bachelor ved UiO og har ikke sett seg tilbake siden.

Heller Kotlin enn Java

De siste årene har han jobba mye backend, i språk som Java og Kotlin. Han foretrekker sistnevnte.

– Java har ligget litt etter, og synes de flere ganger har kommet med funksjonalitet som har ligget i Kotlin i flere år, sier Johansen.

I det siste har han også prøvd seg på forsida av stacken, og uansett side er han en forkjemper for testdekning i prosjektene hans.

– Dersom jeg kommer inn i et prosjekt, og går inn og endrer på koden og ingen av testene brekker, så har man gjerne ikke bra nok testdekning. Favoritt-shortcuten min i IntelliJ er CTRL + SHIFT + T.

Drinker, maling, impro

På fritida gjør Johansen mye forskjellig:

Han er en ivrig hobby-bartender, med Amerto Sour som favoritt-drink, og driver dessuten med maling. Nå er han også i gang med improteater.

– Jeg så noen forestillinger på Det Andre Teateret på Torshov, og synes det så veldig gøy ut, så jeg bestemte meg for å teste det ut selv, forteller den ferske Boitano-utvikleren.

– Kanskje blir jeg å se på scenen snart selv, også.